Gävleborgs Provinsbank delade den 20/8 ut ett utlands stipendium till Daniel Andersson från Sandviken som skall studera i Kanada. Han är 22 år och studerar på Högskolan i Gävle och startar i höst 3:e året på Geomatik programmet med inriktningen Samhällsplanering.

- Till hösten åker jag till Kanada för att studera mitt andra ämne geografi. Jag kommer att studera på Thompson River University i Kamloops som ligger c:a 30 mil Nordost från Vancouver på den Kanadensiska västkusten, berättar Daniel.
– Ett stipendium för mig blir en stor hjälp på den ekonomiska påfrestningen som tillkommer med att studera i ett annat land. Det ger mig möjligheter att få ut mer av min tid i Kanada vilket förhoppningsvis blir en otroligt lärorik resa.

– Med utlandsstipendierna vill vi bidra till utvecklingen i vår region. Vi är en internationell bank och vet hur utvecklande det är att gå över gränsen till nytt vetande och nya erfarenheter. Vi är samtidigt en lokal bank som vet betydelsen av ny kunskap och nya perspektiv för utvecklingen av vår egen region, berättar Peter Löwenborg, bankchef på Gävleborgs Provinsbank.