- Efter första dressyrtävlingen var jag helt slut och hade svårt att få luft. Jag hade säkert fått bättre resultat om jag hade orkat andas rätt. Efter det att jag började andningsträna med ett andningsredskap märkte jag en otrolig skillnad. I min senaste dressyrtävling hade jag inga problem med andningen och vann. Att andningsträna fungerar mycket bättre än jag någonsin hade kunnat tro. Nu ingår andningsträning  i min träningsrutin, säger Gunilla Bugg Pettersson.

Andningsmusklerna behöver kontinuerlig träning på samma sätt som kroppens övriga muskler. Kroppens muskler tränas av all konditionsträning, men det finns vissa muskler i luftvägarna som kräver speciella andningsövningar. Djupandning är en enkel och effektiv teknik som kan hjälpa till att minska stress, ilska och oro i kroppen. Genom djupandning kan man öka syretillförseln i kroppen och sänka hjärtfrekvensen, vilket kan bidra till minskade spänningar i musklerna och en känsla av lugn och avslappning. Andningstekniken kan förbättras genom ett regelbundet nyttjande av andningsredskapet WellO2,  som både har motståndsandning och ånginandning. Ånginandningen gör att slemhinnorna vårdas och löser upp slem. Att andas med motstånd stärker andningen och minskar andfåddheten.

Vetenskapliga studier visar att övningar med motståndsandning stärker andningskapaciteten och främjar återhämtning. Studierna visar att inandning av varm ånga har effekt på slemhinnornas funktion i luftvägarna och gör dem mer motståndskraftiga mot infektioner.

 


För mer information kontakta:  Inger Söderholm, inger@ismk.se