Varje morgon när jag vaknar fylls jag av tacksamhet över att få leva ytterligare en dag. Idag är jag 86 år och har aldrig haft en större livslust än nu. Varje dag är en gåva och jag är tacksam över att jag fortfarande utvecklas och har möjlighet att testa nya saker och bli inspirerad.

 Anita är känd som den färgstarka inspiratören och influencern ”Lady Silver” med mycket hjärta och charm som inspirerar följare med peppiga och sprudlande träningsinlägg på Instagram och Tiktok.

Hemma hos Anita har hon olika träningsverktyg t ex hantlar och hopprep. Mitt på hennes matsalsbord ligger ett stort pussel. Hon älskar att lägga pussel. Det är bra för knoppen, säger hon. När du rör på dig blir du lugnare. Både knoppen och kroppen hjälper dig att hantera dina känslor för att må bra.

Jag är en kvinna i mina bästa år som älskar livet och vill inspirera andra genom att nå ut med min passion för hälsa och träning. Träningen med andningsredskapet öppnar och rensar mina luftvägar samtidigt som den stärker andningen.  Efter uppvärmningen tar jag gärna en lång härlig promenad till gymmet, säger Anita, Lady Silver.
 

Lady Silvers sju tips för ett långt härligt liv:

1.-   Andningsträna varje dag - djupandning och ånginandning. Lady Silver använder andningsredskapet WellO2, som är bra för andningsmusklerna, diafragman och din hållning.

2.-  Promenera eller cykla till din träningslokal (om det inte är för långt). Då får du både frisk luft och motion.

3.-  Bryt ditt stillasittandet var 20:e minut. En bensträckare förbättrar blodtrycket, blodsockret och blodfetterna ganska snabbt. Anita har en äggklocka, precis som Skalman. Klockan ringer var 20:e minut, när hon exempelvis sitter i soffan, för att hon ska komma ihåg att ta en bensträckare eller träna.

4.-  Gå i trappor.  Professor Mai-Lis Hellenius tipsar om att vi ska gå 100 trappsteg om dagen. Då tränar du musklerna i lår och rumpa. Starka muskler är viktiga för balansen.

5.-  Träna din balans. Stå på ett ben när du borstar tänderna. Växla ben efter en minut. Bra för balansen.

6.-  Gör en ”Kiruna”. Sätt dig tio gånger varje gång du sätter dig. Då tränar du kroppens största muskler som sitter i lår och rumpa.

7.- Ha ett stort socialt liv!

- Så länge jag håller mig frisk känner jag inte av åldern så mycket.  Jag är väl medveten om att jag är en gammal tant. Genom att vara aktiv kan jag ta vara på dagen och inspirera både yngre och äldre till en bättre och lekfullare livskvalitet. Dessutom träffar jag så många inspirerande och roliga människor. Det är verkligen jättekul, avslutar Anita, Lady Silver.

 

För mer information kontakta: Inger Söderholm, inger@ismk.se