”En kompis som fick höra låten när den bara var i sin vagga sa ”Nemän, så där kan du ju inte sjunga!” och fnittrade. Efter det fick låten ligga i träda i flera år tills jag tog upp den för att förbereda inför inspelningen. Jag kände att låten verkligen hade något som kunde bli kul och groovy, men jag behövde input från bandet. Jag och pianisten Anders träffades först och fick fram ett bra sväng på låten. När vi träffade resten av bandet hade gitarristen Jacob gjort en intro-slinga som satt som hand i handsken med hela låten.”, Säger Kajsa Larsson


Kajsa Larsson, född och uppvuxen i Södertälje, har en rik musikalisk bakgrund som sträcker sig från tidig barndom då hon spelade tvärflöjt, dansade och sjöng i körer. Efter gymnasiet fortsatte hon sin utbildning på Balettakademiens musikaldansarlinje i Stockholm, vilket ledde henne till en karriär som frilansande showartist. Under sin utbildning fann hon tröst i att skapa musik vid pianot, vilket blev början på hennes resa som låtskrivare.

År 2008 mottog Kajsa Ted Gärdestadstipendiet, vilket hon använde till att köpa sitt första elpiano. Sedan dess har hon fortsatt utveckla sin musikaliska stil, influerad av erfarenheter från sitt arbete som showartist och utlandsstudier i Spanien. Flytten till Göteborg och senare tillbaka till Södertälje blev viktiga milstolpar i hennes karriär, där hon startade sin egen firma och började framträda som trubadur och i olika musikaliska konstellationer.

Med släppet av EP:n "Stories" och singeln "Det ska nog gå" 2019 tog hon steget in i musikbranschen på allvar. Under sensommaren 2022 samlade hon sitt band för att spela in en rad låtar i Kingside-studion i Gnesta, vilket resulterade i ett album med influenser från neosoul och akustisk pop/soul.

Kajsa Larsson är idag bosatt i Älvsjö, Stockholm, där hon fortsätter att uppträda som singersongwriter, trubadur och bandmedlem.

Tidigare släpp:

- "Förtrollad" (2023) 

- "Inte ha mage" (16 augusti 2024) 

Missa inte Kajsas nya singel "Äta kakan" som finns tillgänglig på alla större streamingplattformar från och med den 11 oktober 2024.

För mer information www.kajsa-larsson.se


För intervjuer: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120, anette@enmusamusic.com