- Vi ser att kartan för hela vård och omsorgssektorn håller på att ritas om just nu, det är väldigt spännande att vara med och bidraga på det sätt som vi gör i det arbetet, säger Elisabeth Andersson Brinckmann.
Projektet är långsiktigt och tar sikte ca tre-fyra år framåt i tiden med Inspirationsdagar, utvecklingsprogram och nätverksbyggande som bärande delar i projektet. Sin egen inspiration till projektet har de fått från bland annat Maud Olofsson och hennes beskrivningar av hur Kvinnors företagande verkligen kan öka om marknaden där kvinnor har sin kompetens öppnas upp mer.
- Regeringen har som målsättning att öka det kvinnliga företagandet från 25% till 40%, säger Madeleine och fortsätter, att då relatera det målet till det område där flest kvinnor har sin kompetens är ju egentligen väldigt enkel logik. Däremot är det inte ett enkelt arbete att öppna upp sektorn då det förutsätter att den offentliga sektorn verkligen möjliggör för personal att bli privata utförare och entreprenörer vilket kanske inte alltid är självklart ännu.
Torsdagen den 20 maj är det dags för Örebro som fjärde ort att få besök av Inspirationsdagen. Det är en dag som blir en mötesplats mellan de som är nyfikna på hur branschen vård och omsorg nu växer fram, entreprenörer och offentlig sektor. Inspirationsdagen ska skapa lust till entreprenörskap inom den anställning man har eller till ett eget företagande. Tidigare Inspirationsdagar i vår har ägt rum i Gävle, Uppsala och Linköping (Inspirationsdagarna stöttas nationellt av Almega och Tillväxtverket.