– Vi har flyttat in i mycket trevliga lokaler och utökat personalstyrkan så det känns jättekul, berättar Helena Olsson som driver verksamheten. Det har tagit ordentlig fart och när både kundunderlaget och personalstyrkan började växa blev vi trångbodda i de gamla lokalerna. Dessutom händer det ju en hel del på hudsidan vilket också ökar intresset för vår verksamhet.

Salongen har bland annat investerat i ett "revolutionerande" sätt att föryngra huden med ljusbehandling. Ljuset stimulerar hudens djupare lager utan att skada eller irritera de övre. Detta samverkar då med kroppens egna processer och syftar till att motverka effekterna av cellernas åldrande.
Eftersom ljuset jobbar på de djupare hudlagren ökar hudens förmåga att binda fukt och generellt ökar hudens fuktproduktion. Man kan jämföra det med att huden ”fluffas” upp som en kudde och på så vis blir hudens yta slätare och jämnare. Ljuset skall också kunna hjälpa till att reducera ytliga kärl och pigmenteringar.
– En annan nyhet för salongen är en hårborttagningsteknik där en strömförande nål bränner bort hårsäckarna, men naturligtvis har vi också alla traditionella hudbehandlingar.
– Eftersom vi i vissa fall jobbar med kraftfulla behandlingar är det en självklarhet för Face & Body Center att vara medlem i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksförbund). Detta innebär att vi alla är auktoriserade hud-/massageterapeuter med anknytning till den internationella branschorganistionen Cidesco och innehar ansvarsförsäkring. Vår målsättning är att ligga i framkant av utvecklingen inom modern hudvård, avslutar Helena.

Resultat som kan förväntas efter ljusbehandling varierar för varje enskild person. Eftersom alla har olika hudtyper blir det också olika resultat. Själv avvaktar jag dock med att behandla mina "rosenfärgade" kinder, trots Helenas försäkran om att det visst börjar bli allt fler män som testar de olika behandlingsmetoderna. Men visst, börjar de visa sig flera ytliga blodkärl och bekymmersamma smårynkor kan det nog vara ett intressant alternativ!