Mot den bakgrunden har Gästrike Vatten och Högskolan i Gävle under 2009 lagt grunden för ett mycket spännande utbildningsprogram på 4 år, som innebär att företag i regionen och högskolan tar ett gemensamt ansvar för genomförandet av utbildningen. Teori ska varvas med praktik och företagen som tar emot eleverna blir mentorer samtidigt som de förbereder studenterna för arbetslivet.

- Vi vill få unga människor att vara med att hitta hållbara lösningar inom Vatten-miljö-energi genom ett nytt kretsloppstänk samt delta i förändringsarbetet med ny teknik och nya miljölösningar som följer kretsloppskedjan.
Gävleborg är den industritätaste regionen i landet med stora möjligheter att bli en centralpunkt för en modern utbildning. Om Högskola samverkar med näringslivet har vi dessutom större chans att också få behålla duktiga studenter i regionen, säger Mats Rostö, VD Gästrike Vatten.

I planeringsarbetet deltar också Gästrike Återvinnare. Under april 2010 räknar vi med att komma fram med ett färdigt program (Kretsloppsdesign) till skolnämnden, med en planerad start 2011.