Mest uppmärksammade och fotograferade blev Pirab, som ställt upp en kraftig trädstam mot räcket på entresolbjälklaget. Johan Lindgren och Claes Pira turades om att klättra upp och ner för stammen för att demonstrera hur det går till när de träd. Det var fullt med folk kring montern i periodpauserna. ”Ett bra tillfälle att få visa upp sig”, tyckte Pira.
Några unga företagare från Ung Företagsamhet presenterade sina idéer. ”ZipLocker” visade sin geniala uppfinning som hindrar dragkedjan i gylfen att åka ner. ”Shrimp Gaming” erbjuder gratis mobilspel som finansieras med reklamsnuttar!
Janne Backman, Valbo Marin & Fritid, visade bland annat upp en röd fyrhjuling, som Göran Hägglund gärna provsatte. Janne fick också tillfälle att köra fyrhjuling på rinken i periodpauserna.
Westlund Sound demonstrerade sina produkter
Syverkstan tillverkar båtkapell och dynor för båtfolket men också banderoller mm. För Siw och Curt Jillebo väntar en bråd tid när båtägarna börjar förbereda sig för sjösättning och upptäcker att kapellet behöver bytas ut. De tyckte att utställningen var en kul idé med bra möjligheter att visa upp sig.
Eva Lundberg och Carina Jansson, Evas & Carinas Kök och tidigare ägare till Mamsell i Berggrenska gården, bjöd på en god soppa som fick strykande åtgång. ”En bra möjlighet att visa upp vår cateringverksamhet, det gäller att passa på när man får visa upp sig så här”, tyckte de.
Mohammad Yazdani, Tandakuten, visade implantat, tandblekning mm och hoppas på fler tillfällen, ”varför inte på Strömvallen?”
Mats Andersson på MA Team Coach berättade om hur han arbetar med grupputveckling och Kick-Off, ofta med Hemlingby som bas. Ett 10-tal hade anmält sitt intresse och Mats är nöjd om bara en av dem nappar på hans idéer. ”Ett bra initiativ och en bra mötesplats”, tyckte Mats.
Spa Gamla Gefle drivs av Linda Dackell, som tyckte minimässan var positiv och ett bra initiativ av Svenskt Näringsliv.
Sveden Elektroniks demonstrerade några av Kärchers maskiner med uppbackning från deras representanter. ”En bra möjlighet att få visa upp sig”, var omdömet.
Det kryllade av folk kring montrarna i periodpauserna, vilket naturligtvis uppskattades av alla utställare.