Efter att under tre år ha bedrivit verksamhet bland flyttkartonger och byggare, kan nu Västerbergs Folkhögskola visa upp en helt ny konferensdel innehållande såväl restaurang som en fullt utrustad teater och konsertsal.
Men även det gamla skolhuset har genomgått en ansiktslyftning med nytt bibliotek och filmsalong i miniformat.

Här finns nu tillgång till en blandning av traditionella och nya utbildningar, konferenser, korta kurser, uppdragsutbildningar och kulturevenemang.

Västerbergs särart med nya oväntade möten mellan människor i en välgörande miljö, samtidigt som nya grupper väljer att besöka skolan, är viktig.

Våra egna pedagoger/föreläsare har en så bred samlad kompetens, att när man lägger en konferens eller en kurs på Västerbergs, så kan man såsom plustjänst, köpa medverkan från oss inom hälsopedagogik, ledarskap, grupputveckling, individutveckling, coachning, kommunikation och / eller organisationsutveckling.

Parallellt med att Västerbergs ökar sitt utbud, pågår det ständiga utvecklingsarbetet av den reguljära kursverksamheten. Här finns en100-årig tradition, och som är den grund som folkbildningen vilar på. En grund som alltid är i förändring, för att kunna möta samhällets och människors behov och förutsättningar till utveckling.

För oss är det självklart att alla människor är olika – Här passar alla in!
Folkhögskolans miljö gör att människor lyfter sig själva – Tillåtet att växa av egen kraft!
- Och vi ser till att den fysiska miljön stämmer in i sammanhanget.

Här kan man läsa in grund- eller gymnasiekompetens. Denna Västerbergs utbildning finns både i Storvik och i Gävle. I Storvik erbjuds dessutom en teoretisk / praktisk kurs, som vänder sej till före detta särskoleelever och till de, som har behov av långsam studietakt.

Västerbergs samarbete, med Högskolan i Gävle och Dramatiska institutet i Stockholm, för fortbildning för dramapedagoger, är den enda i sitt slag i Sverige.

Kursen Hel Som Människa, har under många år varit en av skolans mest populära utbildningar. Fortsättningskurserna genomförs, som flera av våra andra kurser, på distans och halvfart.

Kvaliteten på Västerbergs traditionella hantverksutbildningar har exempelvis resulterat i värdskap för sommarens nationella broderisymposium som kommer att kompletteras med utställning och öppet hus för allmänheten.

Avslutningsvis kan konstateras att en spännande framtid väntar den anrika verksamheten som numera är - Mer än Folkhögskola!

För mera information, kontakta gärna:
Pia Johansson
0290-34040
fv@lg.se