De som jobbar med trycksaker idag ställs inför mängder av utmaningar. Nya möjligheter vad gäller digitaltryck har ökat kundernas krav på inte minst snabb produktion med hög kvalitet men också miljöaspekten. Digitaltryck har generellt stora miljöfördelar då man utnyttjar minimalt med kemikalier jämfört med traditionellt tryck.
Arkitektkopia satsar nu för framtiden och har köpt en av världens snabbaste digitalpressar, PRO C900. Den står nu på plats i Arkitektkopias lokaler och personalen har nyligen genomgått en utbildning.
– Syftet med investeringen är förutom att möta marknadens höga krav på trycksaker, att ha ett helhetstänk där maskinen blir tyngd­punkten i pro­duktionen. Detta i kombination med våra digitala tjänster som till exempel Webshop, Dokumentpoolen, Pärmbeställningen och Byggnet Access tillför maximal kundnytta. Vi kan dessutom möta den starkt ökande efterfrågan på mottagaranpassade trycksaker. Vi erbjuder tekniska lösningar där varje trycksak kan kopplas till en unik hemsida. Tekniken ger våra kunder helt nya möjligheter att fortsätta stärka sina egna kundrelationer och tjäna tid, kvalitet och pengar på att samarbeta med oss, berättar Mikael Sundström, vd på Arkitektkopia.
– Det är den andra installationen av C900 i Sverige och det är förstås extra kul och spännande. Det som gör maskinen unik är snabbheten och att den hanterar extra tjockt papper, 90 sidor per minut på 300 g papper.
– I takt med att vi nu kan öka volymerna hoppas vi också öka våra marknads­andelar, fortsätter Mikael Sundström.
Koneo i Gävle har levererat Gestetner PRO C900 och fyra andra maskiner till Arkitektkopia på kort tid och sköter även support och service.
– För oss kändes det naturligt att välja Koneo som huvudleverantör eftersom nivån på både service och kunnande från första mötet har varit mycket hög, avslutar Mikael.