Lördagen den 12 juli kl 11.00–17.00 firas Sekelskiftesdagen med 10-årsjubileum. Förutom de sedvanliga arrangemangen med gammeldags slåtter, visning av de gamla kulturbyggnaderna med sågen och smedjan igång, så kommer det att bjudas på massor av sång och musik i form av buskspel m.m. ”Lurbo-Stompers” ett välkänt gäng från från Enviken, Dalarna kommer att framföra en scen-show som innehåller allt från musik, visor och burlesker. ”Kvinnfölk”, Ockelbos egen fantastiska sånggrupp, bestående av tre kvinnor kommer att spela och sjunga sina stämningsfulla visor.
Naturligtvis blir det även i år en ”Bonn-auktion ” också där den nu så smått rutinerade ”Vezo” Johansson håller i klubban. I Tröskladan finns hemslöjd och konsthantverk att beskåda. För den hungrige serveras kolbullar, våfflor, korv, smörgåsar, kaffe och läsk.
Innan sekelskiftesdagen finns inga fastställda programpunkter men allmänheten är varmt välkommen till dalen för promenader, picknick i det gröna, eller kanske ett dopp i Kvarndammen.