Företagsbladet ställde fem snabba frågor till Michael:
1. Vad har du för förväntningar på det nya jobbet på Handelskammaren?
Svar: Det skall bli spännande och motiverande att får arbeta med en så anrik och väletablerad organisation för medlemsföretagen i Mellansvenska Handelskammaren.
2. Vilka arbetsuppgifter kommer du att sköta?
Svar: Jag kommer att arbeta mycket med marknadsföring, utåtriktade aktiviteter som events, möten med våra medlemmar, seminarier och utbildning, medlemsrekrytering, internationell handel samt såklart också en hel del regionala näringslivsfrågor i vår region.
3. Har du hunnit sätta upp några mål för ditt nya arbete?
Svar: Egentligen inte eftersom jag tillträder 1 april. Men bland det första jag skall fokusera på är hur vårt totala koncept och erbjudande tilltalar våra medlemsföretag idag samt hur vi eventuellt skall skräddarsy det konceptet bättre för framtiden. Att öka antalet medlemsföretag till Mellansvenska handelskammaren är också av hög prioritet samt se över vår totala kommunikationsplattform.
4. Vad hoppas du kunna tillföra till Handelskammarens verksamhet?
Svar: Eftersom jag har arbetat i Internationella företag i ledande befattningar i hela mitt yrkesverksamma liv hoppas jag att det kan vara till nytta både för vår verksamhet i regionen och för våra medlemmar. Jag har ju alltid varit en stor förespråkare för vår region och att det finns stora fördelar med att etablera företag i till exempel Gävle. Det hoppas jag också kunna använda för att skapa arbetstillfällen inom vårt verksamhetsområde.
5. Har du haft kontakt med Handelskammaren i dina tidigare jobb, Gävle och/eller på andra ställen, och i så fall hur har det funkat?
Svar: Jag har haft en del kontakt med bland andra Bruno Ahlqvist när att jag etablerade Emmi Nordic AB i Gävle. Men också i samband med en konsultverksamhet och import från Kina som jag undersökte 2004 tillsammans med ett par andra Gävlebor. De kontakter vi hade då fungerade också mycket bra. Den första kontakten jag hade med Mellansvenska Handelskammaren var i början av 1990-talet då jag var inblandad i att starta upp Juniorhandelskammaren i Gävle.
Vi önskar Micahel lycka till med sitt nya arbete!