Lars Einar Engström har under många år arbetat med seminarier, evenemang, rekrytering, jämställdhet och organisationsutveckling i Europa. Han har bott och arbetat i Paris och i London. Engström har skrivit tre böcker, varav en är översatt till engelska, ”Confessions of a sexist”.
Lars Einar har arbetat i ett antal ledningsgrupper på flera internationella företag. Idag är han verksam i styrelsen för sex olika startup-företag och är dessutom vd på Eventum AB. Lars Einar Engström medverkar som krönikör i de danska tidningarna Jyllandsposten och Karriärmagazinet CV och i den svenska tidningen Stridsropet. Förutom de föreläsningar han hållit i Sverige har han också föreläst i Finland, på Island, i Danmark och USA.

Lönsamhet och blandade grupper
Det finns dokumenterad koppling mellan lönsamhet och företag där man har blandade grupper avseende kön, etnicitet och ålder. I Sverige har många män svårt att se att en jämnare könsfördelning leder till ökad lönsamhet. Ett företag som inte arbetar aktivt med ett medvetet jämställdhetsarbete riskerar därför sämre företagsutveckling, negativ publicitet som på sikt leder till minskade marknadsandelar och försvagat varumärke. Har du och ditt företag råd att inte vara jämställda?

Seminariet
Varumärket, kompetens och lönsamhet! Och jämställdhet?
I Europa såväl som i USA finns ett antal rapporter som påvisar att de mest framgångsrika företagen sätter kompetens och inte kön i fokus. I Norden syns tydligt hur antalet kvinnor minskar på ledande befattningar ju högre upp man kommer i företagets eller organisationens hierarki. Det har blivit ”bättre” men det är fortfarande ett sorgligt faktum att kvinnor halkar efter i såväl karriär som i löneutveckling framförallt om man är hemma med barn en längre tid.

Den 7 maj 2009 mellan 17.00 – 19.00 kommer Lars Einar till Gävle och föreläser på Clarion Hotel Winn, City Conference (Norra Slottsgatan 9, bredvid Mac Donalds)
Pris: 495:-
Bokning: Maila Jacob Brandon-Cox, på jacob@coxtrading.se för mer information!