- Som miljöföretag har vi ett mål att bli föregångare i världen på det här området och här ser vi Gävle Energi som en trovärdig och bra samarbetspartner helt i vår miljölinje, säger Yngve Bergqvist, vd vid ICEHOTEL

Gävle Energi satsar på att sälja el som enbart producerats med förnybara energikällor som vind, vatten och biobränsle. Man gör det under varumärket Källmärkt som blivit en framgång.

Nu kommer ICEHOTEL att kunna garantera att all el kommer från förnybara energikällor. Dessutom kommer bolagen att samarbeta kring att utveckla hållbara energilösningar, energieffektiviseringar, och exempelvis titta på sol-, vind- och biobränslelösningar. Allt i strävan att göra ICEHOTEL koldioxidnegativt, att ha en större egen energiproduktion än konsumtion.

– Vi är mycket stolta över att ICEHOTEL, ett av Sveriges starkaste varumärken, valt att samarbeta med oss, säger Gävle Energis elhandelschef Sten Gabert. Det här visar att vår satsning på Källmärkt är helt rätt.

Det långsiktiga samarbetet med ICEHOTEL ger nu Gävle Energi möjligheter att etablera sig ännu starkare med sin miljöprofil på den krävande energimarknaden.

Fakta om ICEHOTEL

Om man kan bygga ett hotell av is, i en liten by 200 km norr om polcirkeln, och få människor från hela världen att gapa av hänförelse - då är ingenting omöjligt.

Berättelsen om ICEHOTEL är sagan som blev sann.

Den strömmande Torne Älv är ursprunget och pulsådern. Ur älven lånar ICEHOTEL sin is varje tidig vår, förvara den kallt under sommaren och återskapar ICEHOTEL så snart kölden tillåter.

Under senvåren återlämnas allt på naturlig väg tillbaka till älven.

Läs allt om fascinerande ICEHOTEL på http://www.icehotel.se