Utmärkelsen Årets Affärsbank delas ut av tidningen Affärsvärlden och är ett resultat från Finansbarometern, en av Sveriges största oberoende och återkommande undersökningar inom området bank och försäkringsmarknaden.

¬Undersökningens resultat grundar sig på kundnöjdhet samt följande parametrar.
• Kvalité på rådgivningen
• Pris
• Service
• Elektroniska tjänster
• Tjänste- och produktutbud

Danske Bank har i år placerat sig överst i kategorierna kvalité på rådgivning, service och pris.

- Vi har som målsättning att inom en femårsperiod dubbla banken. Det är en tuff utmaning men vi ska fortsätta växa med lönsamhet och kvalité. Att vi blir Årets Affärsbank ännu en gång är ett kvitto från våra kunder att de uppskattar vårt arbete, säger Peter Löwenborg.

Under de senaste två kvartalen har Danske Bank mottagit flera utmärkelser. Danske Markets rankas etta på den svenska räntemarknaden i senaste Prosperaundersökningen. Dagens Industri pekade så sent som för en månad sedan på att Danske Capital för tillfället driver den bästa sverigeförvaltningen. Danske Bank Corporate Finance är den corpenhet, enligt Mergermarket, som haft flest antal transaktioner under första kvartalet 2008. På svenska rentingmarknaden har vi under 2007 haft 50 procent av alla transaktionerna på marknaden. Detta är företagstjänster som alla bidragit till att vi idag kan tituleras som Sveriges bästa affärsbank för tredje året i rad.

Undersökningen har genomförts bland VD:ar, ekonomi/finansdirektörer och andra beslutsfat-tare inom området bank/finans, försäkrings och revisionstjänster på företag med fler än 200 anställda och/eller mer än 250 miljoner i omsättning. Resultaten visar på hur efterfrågan ser ut, vilka generella trender som kan skönjas, samt hur de främsta leverantörerna på marknaden uppfattas av sina befintliga och potentiella kunder. Över 2 100 företag har varit med i undersökningen.

För ytterligare information:
Peter Löwenborg Carlos Cancino
Bankchef Pressansvarig
Telefon: +46 76 836 98 61 Telefon: +46 768 36 98 73
E-post: peter.lowenborg@provinsbanken.se E-post: carlos.cancino@danskebank.se