Klockan är 17.00 och på Heartbreak är det fullt ös. Tjejerna i Crucified Barbara har sitt genrep och det hörs redan nu att det kommer bli ett bra tryck under kvällens spelning. Bandet som består av Mia Coldheart, sång och gitarr, Klara Force på gitarr, Ida Evileye, bas och Nicki Wicked på trummor, är ett ett band som bildades 1998 i Stockholm. De har alla spelat sen de var i 13-årsåldern och det hörs att de kan sina instrument väl. Mottot är ”bara kör” och det är även så de har tagit sig till var de är idag.
- Vi har spelat oss fram. Vi blev upptäckta på en spelning och oftast så leder en spelning till en ny, berättar Mia.
- Vi har också haft tur med ett bra skivbolag, fyller Klara i.
Tjejerna har tidigare spelat med stora band som Motörhead och i sommar ska de spela på Sweden rock-festivalen. I framtiden vill de lira och turnera, spela in fler skivor och gärna någon gång spela tillsammans med Judas Priest.

När Crucified Barbara inte står på scen är det fortfarande musiken som tar upp den mesta av tiden.
- Man försöker ha ett jobb, men man spelar mest i alla fall, berättar Mia.
- Man har inte tid för så mycket annat än musiken, annars tycker jag om att läsa, berättar Klara som tillsammans med Ida även spelar skivor på en rockklubb på ”fritiden”.
Det är också så att alla i bandet skriver låtarna vilket också tar upp en del tid.
- Ibland gör vi låtar tillsammans alla fyra, ibland två av oss och ibland skriver vi ensamma, säger Klara.
- Vi kan ju varandras instrument så därför fungerar det så bra, berättar Mia.
Inspirationen är tjejerna överens om att den kommer från bra ljud från en förstärkare snarare än från andra låtar. Man måste sätta sig ner och småspela för det är då låtarna kommer och det är det som är roligt, det och spelningarna. Alla moment har sin charm men väntan fram till spelningarna och de många bilturerna och bärandet är inte lika kul är något de också är överens om.
- Men det är nästan alltid värt det, säger Klara.
Vill du veta mer om Crucified Barbara kan du gå in på deras hemsida för mer information. Kolla in tjejerna på http://www.crucifiedbarbara.com.