Oavsett var vi bor och vilken kultur vi än kommer ifrån är vi människor i grunden lika. Vi har ett behov av att manifestera de steg vi tar i livet. Alla har vi varit med om viktiga ögonblick i våra liv, händelser som har en speciell betydelse för oss.

Vilken roll spelar ceremonierna idag?
Finns det ceremonier som förlorat sin betydelse? Kanske finns det annat som är viktigt – t ex att fylla 18 år och bli myndig? Eller känns studentbalen viktigare än att ta studenten?

Vilka ögonblick har varit viktiga i just DITT liv?
I anslutning till Rymans foton kommer vi att visa allmänhetens inskickade bilder av egna viktiga ögonblick och händelser i livet. Har du egna bilder du vill dela med dig av? Mejla dem gärna till oss, så blir de en del av utställningen!

Mejla till: ingela.jonsson@xlm.se. Det går bra att skicka in digitala fotografier under hela utställningsperioden. Vi skriver ut och sätter upp dem efterhand. OBS Bara foton kommer att visas – inga namn eller texter.

Utställningen Livets Steg öppnar den 21 april och pågår till den 29 juli 2012. Länsmuseet Gävleborg, S Strandgatan 20, Gävle