Den Rödgröna vänsterkartellen vill ta bort arbetsgivaravgifternas reduktion för ungdomar 18-25 år och man vill även införa rätt till heltid genom lagstiftning.
Det är många ungdomar som arbetar just inom turism och servicesektorn i Gävleborgs län och genom att ta bort reduktionen för arbetsgivaravgifter för unga människor försämras arbetsmarknaden drastiskt för ungdomar.
- Det är bra att vänsterkartellen intresserar sig för arbetstillfällen inom turism och servicesektorn men de förslag som innebär att reduktionen för arbetsgivaravgifter för ungdomar 18-25 år försvinner försvårar branschens möjlighet att skapa arbeten för ungdomar. Om man dessutom kombinerar det med det liggande förslaget om rätt till heltid så blir man mycket bekymrad för turismsektorns möjligheter att utvecklas i länet, om dessa förslag skulle bli verklighet, säger Lars Beckman.
- Vänsterkartellen måste förklara på vilket sätt det blir fler arbetstillfällen för ungdomar genom att man chockhöjer arbetsgivaravgifterna och därmed ökar företagens kostnader för ungdomar, avslutar Lars Beckman

För mer information, kontakta Lars Beckman 070-432 96 00