Det krävs ett brett kunnande och tillgång till teknik som RFID (Radio Frequency Identification), biometri (t ex fingeravtryck), foto, streckkod och systemintegration med entréspärrar, något som Actor har förvärvat under många år.

Actor har levererat sina elektroniska biljett- och inpasseringssystem sedan slutet av 1980-talet och har den erfarenhet och det kunnande som är nödvändigt för att sätta systemen i relation till de problem som idrottssverige upplever just nu.

– Det gäller till exempel personliga biljetter med fotoidentifikation, RFID-teknik kombinerad med fingeravtryck samt integration med grindar och vändkors, säger Urban Sundin som är VD för Actor. Biljetter kan dessutom laddas på olika typer av kort, till och med ID-kort.

– Det finns smarta sätt att använda tekniken så att man håller sig inom de regler som finns för skydd för den personliga integriteten även om det optimala är en integration med ett spärregister, säger Urban Sundin.


För mer information:
Urban Sundin, vd, 026 - 65 69 00, urban.sundin@actor.se

Bilaga: länk till artikel ur Gefle Dagblad 30/5 2011
http://gd.se/sport/mersport/1.3304876-sakrare-arenor-en-uppgift-for-gavleforetag


__________

Fakta:
Actor utvecklade det första biljettsystemet i slutet av 1980-talet. Därefter har det vidareutvecklats kontinuerligt och Actor är nu ledande inom branschen för entré- och biljettsystem till besöksanläggningar. Systemen täcker allt från biljetter, biljettdistribution, in- och utpassering (vändkors och grindar), identifikation och kontroll, kassa, kiosker, serveringar, passbokningar, säkerhet, marknadsstöd (CRM) och managementverktyg. Systemen är till för både stora och små anläggningar såsom idrottsklubbar, multiarenor, evenemang, konserthus, teatrar, badanläggningar, besöksparker, kulturminnen och museer. Actors lösningar finns på fler än 200 anläggningar i Sverige, Norge och Danmark.