Anders och Jonas startade Gefle Gourmetservice för några år sedan för att utveckla sina idéer kring mat och hur man arrangerar fester. Båda två har erfarenhet från olika restauranger och idén var att flytta maten och matlagningen närmare kunden. Catering, ”hyr en kock”, matlagningskurser mm har nu också blivit bra mat färdig att hämtas och färdig eller nästan färdig att konsumeras. Butiken öppnades den 7 september.
På fredagar och lördagar kan man köpa en trerätters middag som i Gefle Gourmetservice koncept innehåller en kall förrätt, en varmrätt som skall värmas och en efterrätt. Det kommer att finnas flera olika rätter att välja mellan. Förrätt och dessert levereras i en förpackning som man kan ställa fram direkt på bordet. Varmrätten består av en portionsförpackad kött- eller fiskrätt med tillbehör som är anpassat till varmrätten, potatis, rostad potatis, potatisgratäng, risotto mm.
- Vår tanke är att kunna erbjuda både husmanskost och en fin middag som alternativ till vanlig färdigmat, säger Anders Levander.
På menyn varje dag finns alltid dagens husmanskost och två pastarätter, varav en vegetarisk, plus plockmat mm på menyn.
Eftersom maten levereras kyld kan man köpa dagen före festen och ställa in i kylskåpet. Man bakar också bröd och säljer tillbehör som olivolja, marmelader mm. Butiken har öppet vardagar 11-18 och lördagar 11-14.