Nu är det som tyngst. Mörkt när du kommer till jobbet och mörk när du går. Vinden pinar i ansiktet och restvärmen från sängen lockar extra mycket. Finns det någon ljusning?

Du ska härda ut fram till jul. Möjligen har du ett höstlov med barnen. Få förunnat. Det är den mörka medeltiden. Eller Mid-evil som det heter på engelska. För det kan kännas fördjävligt. Inte ens Postkodlotteriet kunde ta dig till en annan värld. Det finns en önskan att göra något annat.

Äh, du har ju arbetskamraterna. Fikarasterna. Friskvårdpengen. Förmåner. Tryggt och säkert. Vad var det du ville göra i livet? När du var barn fanns inga begränsningar. Allt var möjligt. Ingen tanke på försörjning, ansvar att betala för sig eller pliktskyldigt göra som andra säger.

Några tips på att härda ut och faktiskt vända på trenden.

1.Ta en promenad innan jobbet eller utnyttja restiden till motion. Enkla övningar för mer energi finns att göra om du reser.
2.Sätt upp ett mål. Ett långsiktigt det du vill uppnå i livet.
3.Fira! Tillåt dig att berömma dig själv för bra jobb.
4.Titta på vad du äter. En stor bov är dålig mat. Det sänker humör och energinivåer.
5.Undvik TV. Totalt Värdelöst. Läs hellre en bok eller förkovra dig via internet i något ämne som stärker Dig!
6.Var öppen! Titta på alternativ i livet. Inget varar för evigt, så förbered dig. När möjligheten kommer så är du mentalt redo. Det kallas också tur.
7.Se till att le och var uppmärksam på hur du är runt människor. Du kan sprida din energi till andra. Då får du automatiskt energi tillbaka.

Det finns överflöd i livet. Unna dig det du har i överflöd just nu.
Någonstans inom dig finns en stark önskan. Du är värdefullast för dig. Utan dig skulle det vara trist.
Öka ditt medvetande om dig själv och du kommer växa dig starkare.