Den 19 maj öppnade Jula sitt 29:e varuhus i Sverige när varuhuset i Gävle slog upp portarna. Under VIP-kvällen bjöds det på trubadur, smörgåstårta och kaffe till de inbjudna kunderna.
Den officiella öppningsdagen inleddes kl 09:00 med att City Gross bjöd Julas kunder på Prinsesstårta. 1 000 tårtbitar delades ut. På eftermiddagen fanns gamla hockeyhjältar från Brynäs på plats och spelade en bordshockeyturnering.
Nya lokaler invigdes
Varuhuset ligger i G&K Blanks nya fastighet på handelsplatsen Hemlingby i Gävle. I fastigheten finns även City Gross som hyresgäst.
Karl-Johan Blank (ägare):
- Vi har projekterat Gävle under flera år och det är med stor glädje som vi nu ser fastigheten färdigställd. Det är väldigt roligt att se både Jula och City Gross öppna i våra fina lokaler. Vi har ett fantastiskt läge i Hemlingby och vi har två framgångsrika hyresgäster som kommer att locka kunder från hela Gävle-regionen. Det finns planer på fler stora aktörer som kommer att välja Hemlingby som nästa stora etableringsplats så framtiden ser ljus ut för den här handelsplatsen.
Gävleborna var mycket nöjda och tog del av alla erbjudanden i varuhuset. 5 – 6000 kunder beräknar man besökte Julavaruhuset under öppningsdagen.