Men nu är det höst och spelreglerna är tuffare.
Det är nu vi sätts på prov. Skolorna är igång och pendeltrafiken till arbetsplatserna måste fungera. Busstrafiken berör väldigt många.
Det är nu Statsbussarna Sverige AB ska bevisa att det är ett serviceföretag, enligt Jürgen.
– Våra resenärer ska känna sig trygga på bussen, man ska kunna lita på att vi håller tiderna och att man får ett vänligt bemötande av chaufförerna.
– Det händer vid tabellskifte att situationer uppstår som upplevs negativt av resenären, men då är det vår uppgift att reda ut situationen och ta till oss av den erfarenheten.
I förlängningen handlar det om att få fler att ta bussen. Det är en nationell målsättning, men också en ekonomisk drivkraft för företaget.
– Vi har ett så kallat nettoavtal med X-trafik. Det innebär att ju fler som åker buss, desto bättre är det för företaget med allt vad det innebär med möjligheter att utveckla verksamheten, kanske köra på fler linjer med mera.
En linje som återkommer i höst är Linje 13 till Läkerolen.
– Självklart, vi ser alla fram emot att få börja bussa upp åskådare till Brynäs matcher på Läkerol Arena. Och det är något vi ska utveckla ännu mer tillsammans med Brynäs IF, säger Jürgen Lorenz.
Stadsbussarna Sverige AB har sitt huvudkontor i Gävle med verksamhet i både Gävle och Östersund.
– Vi har en klar ambition att finnas i ännu fler städer framöver, avslutar Jürgen Lorenz.