Änn en gång passar Ebba Gröns låt staten och kapitalet som en hand i handsken. Utan svenska statens fiskala iver skulle det inte vara lönt att driva snabblåne företag.

Fick man tillgång till affärsplanen som är lika enkel som genial, så skulle man se att kapitalet räknar med att staten mot en orimligt låg ersättning åtar sig att driva in skulder åt dessa ockrare. Ockrarna har helt frankt räknat med statens hjälp (läs kronofogden) för att driva in obetalda lån.

Eftersom gäldenären (låntagaren) belastas med alla kostnader borgenären (ockraren) har i ärendet så blir statens handräckning gratis för ockraren. Jag tycker det är märkligt att inte detta kommit upp till ytan, att ingen har sett sambandet.

Hela affärsidén bygger på att i Sverige har vi en helt osannolikt effektiv indrivnings hjälp i Kronofogden. Hells Angels och Brödraskap släng Er i väggen, Ockrarna har upptäck Brödraskapet Hells Kfm. Dessutom är dom gratis och avdragsgilla.

Du kommer aldrig undan, dom jagar dig till dö dagar för drygt 300 spänn i ersättning, som du får betala. Detta system fungerar troligen endast i Sverige.