I skolan jobbar vi efter schema och vet precis när lektionen börjar och slutar. På jobbet har vi en arbetstid med bestämda klockslag för raster. Vad händer under övrig tid med de projekt och vardagliga göromål vi vill företa oss? Blir de genomförda enligt önskemål eller saknas taklisterna fortfarande och den där kabeln som blev liggande.
Vilka är dina prioriteringar?
Som entreprenör och egen företagare är det lätt att bli fast i tidsfällan och göra sig själv till slav. Utan dig stannar företaget, pengarna slutar komma och verksamheten stagnerar. Det är en frustrerande situation. Tiden kan ingen styra över, men du kan styra dig själv i tiden. Här kommer några tips.

1.Kalender.
Används av många för att kolla vem som har namnsdag. Du bör använda den att skriva ner vad du ska göra. Sätt en start och en stopptid. Stopptiden är viktigast. Den skapar mer tid. Skriv in två timmar som inkomstskapande aktiviteter. Planering ger dig tid!
2.Inkomster.
Har du lagt alla ägg i samma korg? En inkomstkälla? Skaffa flera, nära besläktade med den verksamhet du bedriver.
3.Outsourcing.
Finns det områden i ditt företag som, handen på hjärtat, kan göras bättre, snabbare och effektivare. Låt någon annan göra det. Det kanske räcker med en ny programvara.
4.Fokus.
Den planering du har gjort kan ge dig möjligheter att fokusera på andra saker. Utveckla företaget, motionera, mer tid med familjen eller något annat.
5.Nätverka.
Utbyt erfarenheter med andra företagare. Egen företagare betyder att du är unik och besítter kunskap andra behöver. Att ge av sig själv betyder att du får tiofalt tillbaka.
6.Kunskap.
Utveckla företaget genom att utbilda dig. Var läraktig och nyfiken. Att vara spjutspets inom sitt område kräver uppdateringar.
Det viktigaste är att göra en förändring på en gång. En ny vana tar tre veckor att föra in. Be om hjälp om det behövs. Martyrskap är en dålig förklädnad.