RUT-avdragen gör det möjligt för många att anlita hjälp för tyngre sysslor i hemmet. Det tog Anna-Karin Nordberg fasta på när hon startade sitt företag. Men vägen dit har varit lång och krokig. Efter att ha arbetat som undersköterska utbildade sig Anna-Karin till socionom och fick arbete som socialarbetare. Men det blev inte som hon tänkt sig, jobbet som socionom är stressigt och det är svårt att kunna hjälpa människor som har det svårt utan att påverkas själv. Via Arbetsförmedlingen fick Anna-Karin Nordberg chansen att prova något helt nytt genom praktik hos glasmästaren Mehrdad Nesae på Glasakuten i Gävle. Miljön är inte mindre stressig, men Anna-Karin upptäckte att man styr tiden själv på ett helt annat sätt. Lösningen blev att starta Putsakuten som kan erbjuda fönsterputsning till både privatpersoner och företag.
- Det här känns helt rätt och ger mig massor av positiv energi, säger Anna-Karin Norberg. Jag får hjälpa människor i deras tillvaro och det ger en otrolig tillfredsställelse.
Anna-Karin avslöjar att hon inhandlat en dammsugare ifall någon av kunderna behöver hjälp med det också! Putsakuten hyr lokaler hos Glasakuten och samarbetet ger också möjligheter till utbyte av kunder.
- Om någon har dåligt kittade fönster tipsar jag om Glasakuten, säger Anna-Karin Nordberg. Och om Mehrdad besöker någon som behöver fönsterputs så rekommenderar han mig.
Putsakuten är enda företaget i fönsterputsbranschen som drivs av en kvinna!