Minnena och intrycken av Ove är flera, starka och genomgående positiva. Jag vet att det kan låta som en klyscha men i detta fall är det endast ett konkret konstaterande.
Ove var en mina allra första kunder när jag som ung reklamman tecknade julkort och flyttkort och fick förmånen att porträttera hans verksamhet under utveckling.

När Cityfesten efter bara något år stod inför ekonomiska bekymmer och var nedläggningshotat knackade Ove på min dörr och undrade om jag inte kände "tysken" (min tidigare arbetskamrat Heinz Lehmler) som startat stadsfesten. Visst gjorde jag det och kunde glatt vidarebefodra budskapet att Ove med sitt företag Wahlströms Datanät, nu WDN, tillsammans med de dåvarande ägarna på Inteligensen var villiga att gå in med ganska rejäla belopp för att rädda evenemanget. Cityfesten överlevde genom detta för många år framöver. Med Ove som huvudsponsor säkrades dessutom rock´n rollen på repertoaren. Jag vill minnas att Refrehments stod extra högt i kurs hos Ove och att det gungade rejält i hans tält.
Genom åren träffades vi i flera olika sammanhang då företagsamhet och entreprenörskap var ett stort gemensamt intresse. Ove skrädde inte orden när det gällde vad vi skulle kunna göra ännu bättre i den här regionen och genom sitt engagerade företagande var han en verklig förebild och drog bidrog sannerligen med sina strån till stacken.

I somras tog vi en gemensam lunch i hans hemtrakter, Hussiliharen i Utvalnäs. Ove var glad och stolt över att han efter en tuff period, inte minst under den ekonomiska krisen, nu fått en rejäl skjuts på verksamheten och han såg verkligen framtiden an.

Nu ville ödet annorlunda och vi är idag många som saknar killen av den kalibern.
Vila i frid Ove - du gjorde mycket gott och han med mer än de allra flesta!


För två år sedan gjorde Camilla Lagerqvist en fin intervju med Ove och fotograf P-E Jäderberg var med bakom kameran. Ta del av den här:
http://www.gestrikemagasinet.se/articles/view/ove-wahlstrom-valde-andra-nat