Efter avsnittet av SVT-programmet Det kungliga bröllopet, som sändes på måndagen den 29 mars, blev det något av en folkstorm i Ockelbo.
– Jag fick så många reaktioner både på telefon, mail och ute på gatorna att jag ville gå ut med ett pressmeddelande, säger Magnus Jonsson.

I programmet, där reportern Ebba von Sydow visar Daniel Westlings uppväxtmiljö, varvas bilder på pizzerior och epa-traktorer med intervjuer där personerna uppenbarligen inte givits möjlighet att formulera sina svar.

Tillsammans med kommundirektören Lasse Sjödin skriver Magnus Jonsson i pressmeddelandet: " Vi kan inte annat se än att detta är en medveten vinkling från SVT där man försöker skildra landsbygden på ett för oss väldigt märkligt sätt."

Nu mildrar Magnus Jonsson sin kritik.
– Vi hoppas självklart inte att SVT medvetet har vinklat programmet åt något håll.

Så pressmeddelandet var mest en markering från er riktat till invånarna i Ockelbo?
– Jaa, som kommunalråd är det ju en av mina uppgifter att ta hand om Ockelbo. Och reaktionerna på programmet har varit många.

Tycker du att SVT generellt skildrar landsbygden på ett ofördelaktigt sätt?
– Du vet att jag inte kan ha synpunkter på hur media arbetar. Jag har ingen anledning att tro att SVT vinklar skildringen av landsbygden på något särskilt sätt.

Vad är det för reaktioner du har mött i Ockelbo?
– Folk tycker att det ges en ensidig bild av Ockelbo. Det är inget fel på epa-traktorer och pizza, men i programmet berättas inget om vår blomstrande företagsamhet och entreprenörsanda, till exempel.

Så vad är det för intryck av Ockelbo som du tycker vi får av programmet?
– Att det är lite... stillastående.

Har du hört av dig till programdirektören på SVT?
– Nej, så farligt är det inte. Nu ska vi fira påsk (skratt).

Se pressmeddelandet på bloggen: blogg.ockelbo.se/