Siljansbackens Makeup Skola tillhörande Siljansbacken AB är ett Svenskt företag som erbjuder utbildning i traditionell skönhetsmakeup, där de specialiserar sina kunder i färglära och formkunskap.
Skolans kunder är både privatpersoner och stora svenska etablerade företag. Företaget erbjuder olika sorters utbildningar. Allt från att bli diplomerad makeup artist på tre intensiva dagar där man därefter lägger upp sin egen praktik, till företagsutbildningar där personal får kunskap i form och färglära. Allt för att man ska kunna erbjuda sina kunder mer och bättre service. De utbildar även egna Instruktörer som leder Makeup Artist utbildningen i ledarskap, pedagogik, försäljning och makeup.
Skolan vill ge sina elever styrkan och kompetensen att se varje individs personliga färger och former. Efter utbildningen kommer man att kunna tillgodose sina kunder med korrekt makeup till deras personliga hud - ögon och hårfärger.
Hon som grundat Siljansbackens Makeup Skola heter Nina Kalles och har sitt säte i Rättvik, Dalarna. Nina berättar om sin kärlek och passion för färger, penslar och pennor av alla de slag som har funnits sedan födseln. Hennes mor var bildlärare och konstnär, hennes far var dekoratör och tillsammans så drev dem en reklam & tryckeri firma. Detta har inneburit att det konstnärliga har präglat Nina allt sedan barndomen. Sedan 1993 har hon varit yrkesverksam inom kosmetika. Hon har jobbat som Makeup Artist för privatpersoner och företag samt hållit föreläsningar och utbildningar. Nina har även under flera år varit yrkesverksam inom ledarskap i ett av Sveriges största företag.
Nina Kalles poängterar att skolans värderingar är långt ifrån modevärldens skönhets hets. För oss så duger alla människor, alla är vackra på sitt sätt. Vi ska vara otroligt tacksamma hur vi har blivit skapade på ett unikt sätt och inte ta något förgivet säger hon.
Vi önskar att alla kunde älska sig själva, älska sin unika och vackra personlighet, älska sin inre och yttre kropp precis som den är, utan att ändra något. Då har man en bra självkänsla och massa kärlek till sig själv och andra. Vad behöver man mer än hälsa, kärlek och lycka?
Alltså tror vi inte på modetrender, tycker inte att man ska ändra sig för att passa in, likna ett ideal. För oss ger inte detta självförtroende och lycka utan ständig jakt efter det perfekta. Tänk om vi redan är perfekta, om vi kunde se våra kvalitéer, talanger som vi blev skapta till, att vi redan har de perfekta formerna, färgerna, stilen, värderingarna och utgår därifrån.
Vi duger så otroligt bra som vi är avslutar hon. Man kan inte tycka annat än att Siljansbackens Makeup skola sticker ut och ger en ny och spännande nyans inom kosmetikans annars så stereotypa värld.
Vad ska man då med denna sminkutbildning till? Om vi redan är perfekta undrar jag.
Nina skrattar och svarar att likt ett vackert smycke som framhäver skönhet istället för att ta överhand, kan smink framhäva det unika och vackra på ett personligt och naturligt sätt.
Utbildning i Rättvik, Dalarna
Nu kommer Siljansbackens Makeup skola att hålla en utbildning på hemmaplan i Rättvik, Dalarna. Den 20-22 juli kommer det att vara en tre dagars intensivutbildning i skönhets makeup. Nina berättar att man efter dessa tre dagar har möjlighet att genom strukturerade hemuppgifter, inskickade arbetsprov och slutligen en återträff med repetition och slutprov bli diplomerad makeupartist. Då antalet deltagare per utbildning är begränsad får man skynda sig att boka en plats. För den som vill ha mer information om utbildningen och skolan hittar man den på företagets hemsida http://www.siljansbacken.se