I flera månader har Per Rosén från MA Treatment sprungit, i stort sett varje vecka, på Musikbörsen i Gävle. Många gånger har han pratat om effekten av ljudbehandlingen och vad den kan göra med människokroppen och dess energisystem. I början var Ola, som är butikschef i Gävle, skeptisk till metoden. Ola vet mycket väl att musik påverkar människorna både positivt och negativt. - Med en positiv energi och en stark övertygels har Per lyckat övertala mig att satsa på denna behandling för mig och min personal, säger Ola. - Om min personal blir friskare och slipper stress är investeringen betald på mycket kort tid, tillägger Ola. Per håller givetvis med. - Det här är något som varje företag skulle satsa på, åtminstone för de mest drabbade, säger Per. Michael B. Johnsson, skaparen av MusicAcupuncture, har flera företag i Stockholm som skickar personal till hans mottagning, bl.a. ett stort företag med ca: 400 anställda som, via företagshälsovården i Täby, skickar personal med utbrändhet till Michaels klinik på Jungfrugatan 54. I regel brukar det räcka med 10 - 15 behandlingar så är de tillbaka i arbetet igen, säger Michael.

Grundläggande fakta om ljud.

Kvantfysikerna har bevisat att själva grundvalen för livet är vibrationer. Människans DNA vibrerar med en frekvens på 52 till 78 gigahertz (miljarder svängningar per sekund). Det finns visserligen ännu inga vetenskapliga instrument som kan mäta en persons specifika frekvens eller vad som påverkar ett sådant energiflöde, men grundläggande fakta kan inte förnekas, livskraften är inte statisk, den är kinetisk, den befinner sig i ständig rörelse.
Ljud, elastiska svängningar i gaser, vätskor och fasta kroppar. Om svängningarnas frekvens ligger mellan 20 och 20000 Hz kan ljudet uppfattas med hörselsinnet. Ljud med frekvens under 20 Hz kallas infraljud och kan trots att det inte är hörbart framkalla obehag. Ljud med frekvenser över 20 kHz kallas ultraljud. Ultraljud används för materialprovning, i ekolod och inom medicinen.
Frekvens (latin), svängningstal, antal svängningar per sekund hos ett svängande system eller en vågrörelse såsom ljudvågor, växelström, radiovågor, ljus etc. Som måttenhet används hertz (beteckning Hz) och multipler därav, kHz, MHz osv. 1 Hz = 1 svängning per sekund.
Resonans (av latinets resonare, ”genljuda”), alla svängande system, elektriska eller mekaniska, har en resonansfrekvens där svängningsenergin är maximal. Om två system har samma resonansfrekvens blir energiöverföringen den bästa möjliga. Detta utnyttjas i radiotekniken där elektriska svängningskretsar avstäms till den frekvens man önskar mottaga. I mekaniska system önskar man ofta undvika resonans, detta åstadkommes genom dämpare som absorberar energi, till exempel stötdämpare på fordon.

MusikAkupunktur - Behandling med helande effekt.

- MusicAcupunkture kommer när den blir mer känd att stå för en revolution när det gäller att ge människor hälsan åter på ett dessutom mycket behagligt sätt utan att skära i kroppen och utan att pumpa i människan diverse kemiska substanser med både kända och okända biverkningar, säger Stefan Joneson. Människokroppen är en fantastisk skapelse med en enorm inneboende kraft till självläkning, MusicAcupunture tycks kicka igång denna fantastiska maskins inneboende krafter, tillägger Stefan Joneson. Stefan själv har efter några få behandlingar blivit av med sina ryggbesvär.

Ljudbehandlingen bygger på en urgammal metod som munkarna i Tibet har använt sig av flera tusen år före Kristus. I gigantiska klockor satt människorna medan munkarna slog med stora träpåkar så att ljudet vibrerade in i kropp och själ och balanserade alla energisystemen. Sedan 15 år tillbaka i tiden har Michael B. Johnsson förfinat och utvecklat denna metod och tagit in den i dagens tekniska utrustning – datorn. Detta gör att behandlingen blir mycket kraftfullare och behagligare. Man kan läsa mera på: http://www.musicacupuncture.com eller http://www.matreatment.com

För mera information, företagsbesök m.m. kontakta Stefan Joneson på 070-813 29 49 eller via mail: info@matreatment.com

Text: Per & Stefan. Foto: Lars Källgren.