För tre år sedan startades Maid Hemservice i Luleå av Hans wanler, företagare i Luleå sedan 25 år, och Simon Vanler för att erbjuda kundanpassade lösningar för alla typer av hushållsnära tjänster. Företaget är idag etablerat som marknadsledande inom hushållsnära tjänster i Luleå och har även ett stort antal företag som kunder. Framgångarna i Luleå sporrade Maid Hemservice att tillsammans med Jens Pedersen och sambon Lisa Vanler (syster till Simon) att 2009 starta även i Gävle, där paret bor sedan ett antal år. Jens är född och uppvuxen i Gävle och har arbetat inom såväl entreprenadföretag som servicenäringen. Det är en hel del erfarenheter trots relativt ung ålder, 23 år! Jens verkar trivas i sin nya roll som platschef och delägare i det snabbt växande företaget och månar om sina anställda. Antalet varierar med uppdragen men är för närvarande 5-7 personer, som är timanställda. Jens Pedersen har precis annonserat efter mer personal och svaren ramlar in i en jämn ström.
- Vi vill ha personal som kan ta eget ansvar, vara serviceminded och är lite av problemlösare, säger Jens Pedersen.
Uppdragen gäller ju kundernas allra heligaste, bostaden, och då är det viktigt att arbetet utförs så att kunden är nöjd.
- Vi arbetar stenhårt för att ha nöjda kunder, säger Jens Pedersen. Jag försöker alltid besöka kunderna innan vi tar på oss ett uppdrag för att vi skall känna oss säkra på vad kunden behöver ha uträttat.
- Även om det innebär att jag ibland får hämta nycklarna kl 10 på kvällen inför en flyttstädning, fortsätter Jens.
Jens sköter allt det löpande arbetet med kundkontakter, försäljning, personal och har hjälp med det administrativa från moderbolaget i Luleå. Jens tvekar dock inte att själv hoppa in i det praktiska arbetet om så krävs. Vilket det rätt ofta gör.
- Det är jättebra för då får jag erfarenhet av hur vi skall lägga upp jobben, säger Jens Pedersen.
Maid Hemservice erbjuder också sina tjänster till företag, vilket gör att man får fler ben att stå på!