Julen är nog min absoluta favorit bland alla högtider vi firar här i Sverige.
Tända ljus, julmust, alla dofter, maten och stämningen gör mig så underbart lycklig och glad i själen. December månad är för mig ljusets månad.
Tittar jag ut genom fönstret nu så längtar jag till första snön, som gör mig galen av lycka, och att titta på alla hus där det lyser i fönstren.

Anledningen till att jag redan tänker på julen även fast det är mer än en månad kvar till julafton är för att otroligt många förbannade affärer redan för flera veckor sen har börjat ha julsaker framme i butiken.
Och det gör mig så otroligt förbannad!
Vem fan vill köpa chokladtomtar nu, de blir ju gamla innan jul och går inte att äta.

Jag är en sån som vägrar att dricka julmust innan första advent, äta lussebullar innan lucia och ställer inte heller fram ljusstakar i fönstren innan december.

Var på en affär i mitten av oktober och de hade massa julsaker framme.
Jag såg rött och var tvungen att gå ut därifrån.
Fattar de inte att de förstör själva stämningen, ja allt som har med julen att göra?!
Att börja med juliga saker innan de ens promotar för Halloween är nästan ett helgerån kan jag få för mig.

Så det här innebär alltså att jag ska runt halva oktober och hela november och vara arg och tjurig över att affärskedjorna är giriga och utnyttjar den fina högtiden enbart för att sälja skit och tjäna pengar. För inte är det fina saker som säljs ut nu kan jag lova.
Allt det där fina kommer ju senare, när de som lurats att köpa massa fula tomtar och kulor redan nu fått sina behov stillade är borta och de som har lite vett i skallen är ute efter julsaker.
Så för tillfället är det väldigt synd om den som följer med mig in i en affär eftersom jag håller en fem minuter lång utläggningen om hur fel det är att julskylta redan nu och hur arg jag är över det.
Nästan så jag drar mig för att handla.

Jag hoppas i mitt ilskna sinne att staden jag bor i inte får för sig att tända julbelysningen i centrum innan december för då kommer jag nog inte kunna gå på stan utan att vara på grinigt humör och vem vill shoppa med en grinig jävel liksom?
Och jag är ju social, tycker om att fika på stammishaket och skvallra. Det blir som en ond cirkel.

Så snälla affärer, sluta julskylta så förbannat tidigt så mitt sociala liv inte blir lidande!

Nu när jag gnällt klart och du tragglat dig igenom det så tycker jag du ska gå in på min blogg och läsa lite mer positiva inlägg där. Jag lovar, inga "dagens-outfit-bilder", bilder på min shopping eller vad jag ätit under dagen. Bara olika funderingar och tankar jag har som snurrar konstant i min skalle.
http://www.cenntia.blogspot.com är adressen, skynda dig att klicka dig dit!
Sen tycker jag du ska ha en awesome dag. Rock ´n´ Roll!