Landstinget Gävleborgs enhet för tillväxt och regional utveckling arbetar för en bred verksamhet i länet och omfattar utbildning och folkbildning, kulturverksamhet samt regionalt miljöarbete. Genom att stötta musikalen "I Ljus och Mörker" kommer enhetens medel hela länet till nytta.
– Vi stödjer projektet därför att det väl fyller den inriktning vi har i kulturplanen, berättar Carina Holm, ordförande för nämnden för tillväxt och regional utveckling på Landstinget Gävleborg. Projektet uppfyller de krav vi har för att någon ska få regionalt kulturstöd från Landstinget.

Musikalen, som har premiär hösten 2013, kommer att bli en av Sveriges största någonsin.
– Det känns oerhört roligt att Landstinget stöttar oss, säger Jon Anderzon som är projektledare och regissör för uppsättningen. Jag är otroligt glad över detta då det uppmuntrar enormt mycket. Båda parter jobbar för folket i länet och det är enormt glädjande att Landstinget vill vara med och stötta vårt projekt!

Handlingen i musikalen bygger på aktuella ämnen som fördomar, grupptillhörighet och vilken väg man väljer i livet - om det så är ljuset eller mörkret. SV Gävleborg utlovar en eldfängd show med många överraskningar.
– Vi har medverkande från hela länet och är stolta över den bredd som musikalen kommer att visa upp, säger Nils Erik Falk som är avdelningschef på Studieförbundet Vuxenskolan. Ett samarbete med Landstinget stärker vårt arbete och vi är glada över att man från Landstingets sida ser att en satsning i musikalproduktionen är viktig.


För mer information, kontakta:

Jon Anderzon
SV Gävleborg
073-904 17 38
jon.anderzon@sv.se
http://www.iljusochmorker.se


___

"I Ljus & Mörker" är en nyskriven musikal som kommer att bli en av Sveriges största någonsin. Musikalen, som är författad av Jon Anderzon, speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor och har premiär hösten 2013 på flertalet platser runt om i Gävleborgs län. Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.