– Vår undersökning visar att det är viktigt att man inte bara väljer ett parti utan även utnyttjar möjligheten att kryssa för en kandidat när man går och röstar den 7 juni, säger Företagarnas regionchef Thomas Wanke.

Företagarna har låtit alla kandidater från de åtta partier som valdes in till Europaparlamentet 2004 besvara en enkät om viktiga EU-frågor. Av de 332 kandidaterna har nästan 80 procent svarat. Resultaten visar på stora skillnader mellan partierna och inte minst inom partierna. Även om de olika partierna bara har en nationell lista är det även intressant att se hur de lokala politikerna klarar sig i Företagarnas undersökning.

9 kandidater från Gävleborg med på partiernas listor till Europaparlamentsvalet.
Den som hamnar högst upp i Företagarnas ranking i Gävleborg är
• Sven Bergström (c) riksdagsledamot, Hudiksvall.

Tätt följd av
• Ingemar Kalén (kd) oppositionsråd, Hofors
• Jonas Holm (m) företagare, Hudiksvall.

Kandidaternas svar har betygsatts utifrån en panelundersökning där samma frågor som i enkäten har ställts till Företagarnas medlemmar. Ju större överrensstämmelse med medlemmarnas svar, desto högre poäng. Genom Kandidatguiden kan väljarna också testa att matcha sina egna åsikter gentemot kandidaternas.

Se hela Kandidatguiden på http://www.foretagarna.se/kandidatguiden_europa


För ytterligare information:
Thomas Wanke, 0733-960 940


---------------------------------------------
Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar 70 000 företagare varav cirka 55 000 är direktanslutna medlemmar och 15 000 via anslutna branschförbund.