Det luktar jul, smakar jul och känns varmt i hjärtat av julstämning. Kanske är det just lugnet i den smakfullt julsmyckade parken med 750 000 ljuspunkter, möjligheten att fynda bland marknadens knallar eller de julöppna karusellerna där du kan åka hur mycket du vill helt gratis som lockar. Vad orsaken än är, så stiger besöksantalet på arrangemanget i Furuvik år från år.
Till Jul i Furuvik 2009 har det tillkommit en hel del nyheter. Besökarna kommer att träffa både Kung Vinter och Snödrottningen samt varje öppetdag kunna se en hel parad av tomtar, snögubbar, julklappar m.m. Det kommer också att bjudas på julig eldshow som blir ett häftigt inslag för våra besökare.
Ljus är ett signum för parken och till i år har fler träd smyckats och fler ställen dekoretas, allt för att det ska bli precis den rätta julkänslan.
Djuren är en del av hjärtat i Furuviksparken och till i år arrangerar parken förbokade visningar av orangutanghuset där besökarna får möta hanen Nyong och honan Igge. I den julöppna Regnskogen kan besökarna hälsa på Furuviks schimpansfamilj där minstingen, lilla Selma, är det stora charmtrollet. Hon har precis flyttat in till gruppen. Vill man klappa en orm i boaskogen är det också möjligt på särskilda tider. Ponnyhästarna står sadlade för de som vill ta en ridtur.
Självklart finns självaste Tomtefar på plats. Att få sitta på hans knä och dessutom få en julklapp är det många barn som längtar till. En annan nyhet är Saloonen som skrudats om till Nissarnas julverkstad. Här kan man slå in paket, pyssla eller varför inte bara ta en glögg och sätta sig ner vid brasan en stund.
Fjolårets mäktiga nyhet, Furuviksgranen står pyntad och är ett populärt fotoobjekt.
På Fäbodvallen råder lugnet. Där mumsar djuren i stallarna, Tomtemor läser sagor i Källbrostugan och många besökare vill varje år se Fäbodvallens julkrubba.
Bland marknadsstånden finns det mycket att köpa och smaka på. Parkens Cirkusrestaurang är öppen och kurrar det ordentligt i magen serverar Furuviks Brygga ett dignande julbord. Som sagt, det finns något för hela familjen, gammal som ung på ”Jul i Furuvik”.