Jonas Alm, platschef för Handelsstål i Gävle

Handelsstål – starka profiler i Gävle

3/10, 2014 kl. 10:42

Nya företag i Gävle visar att det finns en stark tro på tillväxt och möjligheter här. Så beskriver i alla fall Jonas Alm, platschef, beslutsunderlaget för etableringen av Handelsstål i Gävle. De har i år flyttat in i nya, fräscha lokaler på Trutvägen på Näringen.

Handelsstål ingår i Almgruppen, med säte i Uppsala, tillsammans med grannen och återvinningsföretaget Arvid Svensson i Gävle, som införlivades i Almgruppen 1999. Handelsstål lagerför plåt, profiler, balkar, rör mm av stål, även rostfritt, och aluminium. Handelsstål i både Gävle och Uppsala är också utvalda som två av 18 stycken Distributionspartner till Tibnor.
- Vi har ett välsorterat lager här men om det saknas något så har vi det på plats inom en till två dagar, säger Jonas Alm. Vi har också utrustning för tillkapning av profiler, rör och balkar.
Det var Jonas farfars far som startade Skrotcentralen i Uppsala på 30-talet medan Handelsstål startades 1992. Idag är det Jonas far och hans tre syskon som äger företaget. Det finns fler i Jonas generation som arbetar i företaget, bland annat hans bror Magnus.
- Det är en styrka för oss att även ha metallåtervinning för då kan man sälja sitt skrot här och samtidigt köpa nytt material, säger Jonas Alm.

Handelsstål i Gävle

Handelsstål i Gävle

Medlem sedan 2014-10-01

Vi bedriver handel med stål, aluminium, profiler och slätplåt, armering mm.
Handelsstål i Gävle AB bildades 2014 och är ett systerföretag till ... Läs mer

Ladda ned

0:- Fri för nedladdning.

Vad vill du läsa?

Publicera

Mer läsning

Välj ditt språk

Senaste nytt

Hjälp

Stäng