- Vi är glada och nöjda med avtalet och det är spännande att FKP Scorpio väljer att satsa och utvecklas i Gävle och inte någon annanstans. Vi är en stolt partner till Getaway Rock Festival, säger Per Johansson, kommunalråd vid Gävle kommun. Jag tror att de största anledningarna till att FKP Scorpio ser stor potential i Gävle är dels det geografiska läget med närheten till Arlanda och Stockholm med de goda kommunikationer som finns till Gävle och dels att Gasklockeområdet är en fantastisk och nästan magisk plats, säger Per Johansson.

Inför sommarens festival har Gävle kommun och FKP Scorpio slutit ett avtal över 5 år med option på ytterligare 5 år där samarbetet parterna emellan ska vara strategiskt för att utveckla både festivalen och området.
Även FKP Scorpio är mycket nöjda med avtalet och ser Gävle som den bästa platsen för Getaway Rock Festival.

- Området är fantastiskt och nästan lika hårt som musiken på festivalen. Vi ser nu fram mot att tillsammans med Gävle som partner utveckla Getaway Rock till både en bättre och större festival, säger Jan P Bordahl, administrativ chef på FKP Scorpio Hultsfred AB.

För näringslivet i Gävle ger det långsiktiga avtalet ger stora effekter och det finns många positiva aspekter att Getaway Rock Festival och Gävle kommun gemensamt satsar mot framtiden.

- Vi skapar rätt förutsättningar och möjliggör för FKP Scorpio att genomföra Getaway Rock Festival i Gävle, säger näringslivschef Tove Elvelid. Det priset vi betalar i rena tjänster och förbrukningskostnader kan vi räkna hem på marknadsföringen för Gävle och inte minst på den turistekonomiska vinsten som näringslivet i Gävle får del av. Det gäller ju allt från hotell och boenden, till restauranger och detaljhandeln, menar Tove Elvelid.