En kompis i Göteborg tipsade Bengt om Vimax underhållsfria fönsterspröjs, som då inte fanns representerade i norra Sverige. Bengt startade sitt företag den 1 augusti 2006 för att tillverka och sälja spröjs anpassade till befintliga fönster .
- Vimax är en bra lösning för den som har bra fönster men vill anpassa dem till husets stil, säger Bengt Strömbäck. Spröjsen byggs ihop i en ram som enkelt kan svängas ut eller lyftas bort när man skall putsa fönstren.
Det föll sig sedan naturligt att utöka sortimentet genom att börja sälja Nordic Lines fönster för både nybyggen och utbyte av befintliga. Nordic Line har 18 återförsäljare i Sverige och Bengts företag Fönsterbutiken svarar för Gävleborg, Dalarna och Norduppland tillsammans med hans egna återförsäljare. Fönstren säljs både med och utan montage.
I Europa är 60-80 procent av nya fönster av komposit, dvs. PVC med en stålstomme i karm och båge. I Sverige är fortfarande trä i klar majoritet.
- Det är spännande att jobba med en produkt som hela tiden tar marknadsandelar, säger Bengt Strömbäck. Tack vare det har omsättningen i mitt företag ökat mer än jag förväntade mig när jag startade.
- Har man en bra affärsidé är det aldrig fel att starta eget, avslutar Bengt.