De flesta kan inte göra något sådant för att man jobb att sköta och arbetstider som styrs av någon annan.
”Man måste jobba för att tjäna pengar så att man kan klara sig”
Vi är så djupt indoktrinerade redan från modersmjölken att man måste ha ett arbete. Det hindrar oss att höja blicken för att upptäcka andra alternativ. Jantelagen så är inetsad i våra hjärnor att vi oftast inte ens tror att det finns andra möjligheter

En vanlig eftermiddag, en vanlig vardag var jag ute tillsammans med mitt 2-årige barnbarn Noel. Detta är en förmån jag har, tack vare att jag inte är anställd längre. Jag har hoppa av ekorrhjulet och har min hembaserade verksamhet, som tillåter att jag kan styra min tid och sätta mitt eget dagsschema. Noel älskar att åka skrinda och ville att mormor skulle dra honom. Naturligtvis hade han med sig sin favoritkanin. Sedan ville han dra skrindan själv. Det är härligt att se beslutsamheten hos en liten 2-årig kille när han kämpar med att dra en ovillig skrinda i trassligt fjolårsgräs.

Vi har mycket att lära av våra barn – att inte ge upp, ”trial-and-error”. Om det inte funkar på det ena sättet, så prova ett annat. När Noel inte kunde dra den motsträviga skrindan åt ena hållet, försökte han åt andra hållet – och lyckades! Jag önskar att alla kan se hur nöjd ett barn kan bli, när det blir som de har tänkt sig. Tänk om flera (vuxna)letade efter och provade nya möjligheter istället för att ge upp och tro att det inte ska gå! Ramlar man, så behöver man resa sig igen och försöka på nytt om man ska lyckas.

Om vi som barn hade gett upp vid minsta motgång hade vi varken lärt oss gå eller cykla! Det är fantastiskt att se den naturliga omtanke som finns inom oss alla redan som barn. När Noel såg att hans kanin tippade omkull la han ner stången och sätter kaninen till rätta. När den faller igen går han tillbaka och sätter den så den inte trillar! När tappade vi människor instinkten att se när något är galet och ta hand om och vårda det vi tycker om? Det är något i vår färd mellan barn och vuxenlivet som fattas.

Ta vara på livet och njut av det. Påverka din framtid så att du kan få den livsstil som du vill ha. Det finns alternativ och du bara letar efter möjligheterna. Lär av barnen, de har så mycket gott naturligt inom sig om vi vuxna låter bli att begränsar dem.

http://www.ewaalpmark.se