Öppet Hus hos Dialect-Kommunikationsteknik i Gävle har med åren blivit en tradition.
Det är den dagen då nutidens företagare och inköpare med pressat scema unnar sig en långlunch.

Vid entrén stod Dialects egna sponsorspelare bröderna Amadou och Omar Jawo som företaget är mer än stolta över. Av storspelarna fick gästerna välkomstdrink och presentpåse. Tillbaka fick grabbarna många lyckönskningar och positiv feedback av gästerna.

Dialect Gävle som även är Guldsponsor till GIF hoppades även på att medverka till att locka fler sponsorer till laget.

Efter att ha fått en tipslapp började rundvandringen i företagets 900 m2 stora lokaler. Efter vägen fick gästerna chansen att prata med leverantörer såsom Nokia, Sonyericsson, Telia, Garmin m fl.
Med dagens nya IP lösningar var intresset stort för konferenstelefoni och telefonväxlar som trängdes med gårdagens alltid aktuella komradio och Peltor headset.

Att data även är framtidens melodi ihop med telefoni kunde inte någon missa, från Dialects HK hade Simon och Niklas kommit för att hjälpa till att presentera Dialects alla tjänster.
-När till och med någon så okunnig i data som jag kan upptäcka vad tidsparande och underbart det är med t ex mail i mobilen hoppades vi på att fler hann ta del av detta, skrattar ekonomiansvarig Jeanette

-Tid är något som alla företagare och chefer har ont om, därför är det alltid lika positivt att se att denna lunchdag utnyttjas av våra gäster till att insupa information, säger Micke Nyström.

-Att kunna visa upp service avdelningen med alla teknikers olika spetskompetens som annars blir lite osynligt är inte heller fel.
Den kunskap som finns inom dessa väggar är osynlig men vår styrka.
Är det någon som kan kommunikation är det dessa grabbar, tillägger han.

Tipsfrågan med svar om att 4,6 miljoner körningar om året sker i onyktert tillstånd blev en tankeställare för många. Frågorna i monteringshallarna med leverantörer som presenterade alkolås och elektroniska körjournaler blev därför en bra slutkläm på tipspromenaden.

Ett stort Grattis till Thomas Norberg från Sandviken Energi som vann denna och nu är innehavare av ett matchställ med nr 15 och Dialect på shortsen.

Grattis även Tony från Skogmurs El AB vann en mobiltelefon.

Att sen avnjuta en härlig BBQ buffé som alltid tillagad av David från Älvboda mat är det som är det bästa under dagens händelser.

-Ett lyckat Öppet Hus för oss är när alla kunder inte känner att de kastat bort tiden, säger ägarna Jeanette & Micke.
Vi har nu för tiden lagt tiden från halv elva för att kunder som i vanliga fall äter kl nio inte ska svälta ihjäl.