Vart vill jag komma med det här?

Jag tycker att det är tragiskt att se hur människor slösar bort sina liv på sådant som inte blev av.

De vältrar sig i sin egen olycka. Man hör ofta orden om jag hade gjort det då, då hade mitt liv sett annorlunda ut. Jo det är sant, livet hade sett annorlunda ut. Men hade det varit bättre?

Jag hör till den skaran som gick och ömkade mig över det som inte hände.

När jag var pojk gick jag i skola i Stockholm. Jag var mycket duktig på musik och fick en plats i en musikklass. Men familjen flyttade till Mora på grund av att min far fick ett nytt jobb där. I Mora fanns ingen sådan utbildning så jag hamnade i en ”vanlig” klass.

I många år gick jag och grämde mig över att jag missade chansen. Men vad jag har insett nu när jag blivit äldre är att när jag gick där och vältrade mig i min olycka så hindrade jag mig själv från att komma vidare. Jag hindrade mig själv från att se att jag hade möjligheter. Jag hade ju faktiskt talang. Jag skulle ju ha satsat på den även fast jag inte kom in på musikklass.

Idag är jag 53 år och har börjat satsa på min dröm att syssla med musik.

Är det för sent? Nej jag tycker inte det. Det kan aldrig vara försent att göra det som gör en lycklig.

Jag kommer kanske aldrig att komma så långt som jag kunde ha gjort, men jag tänker driva det så långt jag kan och ha roligt medan jag gör det!

Hur blev mitt liv då? Mitt liv hade nog blivit annorlunda om jag hade gått musikskolor. Men jag är inte så säker på att det hade blivit bättre. När jag ser i backspegeln så har jag levt ett rikt liv och upplevt en massa. Jag kanske inte var mottaglig för det när det hände, men det har skapat den person jag är idag. Jag har två barn och ett barnbarn. Jag har träffat en massa människor som har varit spännande och var och en har gett mig något nytt. Jag hoppas bara jag har tillfört något till deras liv.


Vart vill jag komma med det här?

Mitt budskap till DIG är: Sluta gräm dig över det som aldrig hände. Du vet aldrig om saker skulle ha blivit bättre. Se på ditt liv i dag. Försök leva ut dina drömmar hur tokiga de än kan vara.

Om du tycker att livet inte är bra. Gör nåt åt det. Sitt inte på baken och tänk på hur det kunde ha varit.

Tänk på hur det kan bli istället.

Jag hoppas det här kan bli en väckarklocka för dig och du kan starta ditt nya liv.

För nu tänker jag fortsätta mitt nya liv. Hoppas våra vägar korsas och vi kan tillföra något till varandra!



Göran ”Fusse” Johansson Säter