Vi frågar Gävles vd Daniel Blomquist vad namnbytet betyder för honom och vad kan det komma att betyda för befintliga och nya kunder?
– Det blir ju en nystart och jag gillar förändring så jag får verkligen energi av att vi nu byter namn och varumärke. Det känns även som att vi kommer närmare våra kollegor i koncernen nu när alla går in under samma varumärke. För befintliga och nya kunder så innebär nya namnet och koncernen att vi blir en starkare partner. Vi får nu möjlighet till vissa saker som vi inte haft tidigare som lokala entreprenörer samtidigt som vi fortsätter att vara lokala och anpassa oss utifrån den lokala marknaden. Vi blir helt enkelt ännu vassare och mer framåtlutade!
 
Hur länge har du drivit Office IT-partner?
– Jag tog över Office IT-Partner i Gävle 2008 så det har blivit 11 år. När jag ser tillbaka på dessa år så är jag riktigt stolt över hur vi ser ut idag. Men jag skall erkänna att min förväntan var att vi skulle komma dit vi är idag på halva tiden. Men det kommer som bekant alltid gupp på vägen som man inte räknat med.

Vad är din bakgrund?
– Jag är född i Sandviken och växte upp i Valbo. Där gick jag på Ludvigsberg- och Sofiedalsskolan. I gymnasiet läste jag Industriell elektronik på Bessemer i Sandviken. Jag startade det egna företaget NewIT 2004.
 
Hur kom du in i IT-branschen?
– Jag började som praktikant på Alfaskop 1993 och planen var att jag skulle plugga vidare till dataingenjör men jag blev kvar på Alfaskop som då drevs av Tom Widorson och Peter Hultman. Jag fick stort förtroende och mycket utbildning samt att vi var ett härligt gäng i en bransch som då expanderade otroligt mycket fram till millenniumskiftet.
 
Är det några personer som har haft särskild betydelse och inspirerat särskilt under resan?
– Ja, Tom Widorson var en otrolig entreprenör och visionär som jag lärt mycket av och han satt även ett par år i min styrelse under Office IT-Partner tiden. Jag jobbade som konsultchef på Syntronic i början av 2000 talet och Björn Jansson är också en person som jag lärt mig mycket av och som inspirerat mig. Under alla år som egenföretagare har jag haft min pappa Reidar som mentor och bollplank. Han har varit egenföretagare hela livet och har otrolig kompetens och kontakter som i många fall har varit direkt avgörande skulle jag vilja säga.
 
Vad har ni för utbud av tjänster sedan tidigare och blir det några förändringar nu i och med namnbytet?
– Vi har en bred portfölj idag så vi kan vara både små och medelstora företags kompletta IT-avdelning. Vi levererar datorer, skrivare, konferensrum, telefonilösningar och molntjänster med mera. Så på ett sätt kommer vi att se ganska lika ut men vi kommer att kunna dra nytta av våra kollegor på andra orter på ett ännu bättre sätt än tidigare. Detta gör att vi får tillgång till kapacitet och spetskompetens vi inte haft förut. Vi får också starka kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö vilket gynnar oss i Gävle då vi kan hantera rikstäckande kunder med huvukdkontor i storstäderna.
 
Hur ser den närmaste framtiden ut och vad har du för målsättning med verksamheten?
– Vi har tre mål som känns riktigt bra. Vi ska ha stor tillväxt för att nå tre miljarder i omsättning om fyra år. Sedan skall vi ha de nöjdaste kunderna och de mest nöjda medarbetarna. Detta är mål från nya koncernen som ligger helt i linje med vad jag personligen vill göra.

Har du något tips eller råd att ge andra företagare?
– En viktig sak jag lärt mig under dessa år som egen företagare är vikten av ett bra styrelsearbete med externa ledamöter eller ordförande. Det blir en otroligt bra hävstång med externa personer som kommer med idéer och ställer obekväma frågor. De är också ett bra stöd vid tuffa beslut. Jag skulle inte vara där jag är idag utan ett professionellt styrelsearbete och det var något jag lärde mig av mina vd-kollegor i Office IT-Partner kedjan.

Vad har du för intressen förutom det som berör det dagliga arbetet?
– Jag har alltid varit motorintresserad så på vintern gillar jag att åka snöskoter och slalom. Slalom åker jag i och för sig mest för att få gå på afterski men det är ju nyttigt med lite motion också! På sommaren kör jag vattenskoter och vi håller på med vattensporter som t.ex. vattenskidor och andra leksaker som man kan åka på vattnet med efter en båt. Det är också något som barnen tycker är väldigt skoj.
 
Vad vet vi inte om Daniel Blomquist?
– Att jag målade huset med frugans tandborste! Det var en målare som informerade mig om att det viktigaste när man målar är ändträ. Sedan skulle det väl kunna vara att jag verkligen älskar blodpudding!
 
Namn: Daniel Blomquist
Ålder: 44 år
Familj: Fru Jennie och två barn. Rasmus 19 år och Molly 16 år.
Bor: Har precis flyttat in i lägenhet på söder i centrala Gävle.


Bildtext: Daniel tar över Office IT-Partner i Gävle 2008 från dåvarande ägaren Hans-Göran Karlsson.

Bildtext: Daniel med medarbetarna på det egna företaget NewIT som bildades 2004. Bakre raden fr.v: Reidar Blomquist, Rolf Andtbacka, Matts Edwardsson, Ingemar Ström, Emil Jonsson och Jonas Sellstedt
Främre raden fr.v. Börje Zetterberg, Petri Kaunisto, Daniel Blomquist och Jan Hillström.


Office IT-partner har funnits i Gävle sedan 1992. Kunderna är företrädesvis medelstora företag inom den privata sektorn där bolaget fungerar som ett komplement till kundernas egna IT-avdelningar. Bolaget kommer fortsätta ha ett lokalt fokus med kunden i centrum. Nordlos gemensamma finansiella muskler kommer att hjälpa lokalkontoren att bland annat ta globala molntjänster och anpassa dem för lokala företagare och organisationer i Gävleborg. Framförallt små- och medelstora företag kommer i allt större utsträckning vilja konsumera molntjänster både för att effektivisera den egna verksamheten och i sin tur hjälpa sina kunder att göra bättre affärer.
Nordlo har idag 575 medarbetare på 34 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,2 miljarder.

För mer information se: https://nordlo.com