Canon startades på 30-talet i Japan och är idag ett världsledande företag inom kontorsmaskiner med dokument- och utskriftslösningar som specialitet. Åke Mohlin övertog Canon Business Center i Gävle 2004 och sedan dess har verksamheten växt från 9 mkr i omsättning till 21 mkr 2009. Kontor och visningslokal finns på Utmarksvägen i Gävle. I Dalarna finns företaget i Borlänge.
– Vi ser tillväxt som en förutsättning för att få resurser för att kunna utveckla personal inom olika specialiteter vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder ännu bättre service, säger Åke Mohlin.
Canon Business Center erbjuder kompletta lösningar för dokumenthantering med allt från maskiner till programvaror som skräddarsys efter kundens behov.
- Vi hjälper våra kunder att strukturera både pappers- och digitala dokument, säger Åke Mohlin. Pappersdokument skannas och digitaliseras och blir därmed också sökbara i dokumentsystemet. Genom att ha koll på sina utskrifter kan företaget reducera upp mot 30 % av sina utskriftskostnader.
Värrt att notera: Gartner 2007 Undersökning visar att företag i snitt lägger 3 % av sin omsättning på utskriftskostnader!
Samarbetet med kunderna börjar med en analys av hur kunden arbetar med sina dokument. Vilka är de viktigaste dokumenten, hur hanteras de, hur skall säkerheten fungera etc. Man kan välja mellan att använda extern server eller sin egen server med back-up utanför husets väggar. Om alla dokument produceras på dator har man grunden till en rationell hantering.
– Vi ser oss som en samarbetspartner till våra kunder, säger Åke Mohlin. Långsiktighet och trygghet är nyckelorden!
Idag är de flesta kunderna små och medelstora företag men tack vare de ökade resurserna kan Canon Business Center i Gästrikland och Dalarna satsa mer på stora företag och offentliga förvaltningar.
– För att kunna vara starka även om fem år måste vi växa, avslutar Åke Mohlin.