Jobs and Society och NyföretagarCentrum ordnar vecka 17 varje år olika arrangemang för att uppmärksamma att de står till förfogande med råd och dåd för den som funderar på att starta eget.
Till Café Starta Eget kommer ett team av olika specialister från Jobs & Society och deras samarbetspartners. I är kommer den nationella turnébussen för första gången till Gävle.
Alla som är nyfikna på vad det innebär att vara företagare eller har tankar, drömmar och idéer om att bli egenföretagare är välkomna. Ung som gammal är kan diskutera företagande under mötet. Förutom det nationella teamet planerar man också att ha med lokala samarbetspartners.
Några ”nyföretagare” kommer också att berätta hur de lyckats med sitt företag. En viktig ingrediens i NyföretagarCentrums arbete är mentorprogrammet och det kommer en mentor och en adept att berätta om.
Det blir också en hel del fokus på de nya möjligheterna att starta vårdföretag.
– Vi har beställt 1.000 kassar med information som vi skall dela ut både på Nyföretagarkaféet och på andra mötesplatser under veckan, säger Lars Eldh, regionchef på NyföretagarCentrum.
Det är väldigt många som idag går i ”starta-eget-tankar”. De 10 vanligaste funderingar kring det kommer att redovisas under veckan och kommer också att finnas med i Jobs & Societys Starta Eget-kit.
– Du får chansen att utöka ditt nätverk med nya vänner och kontakter och vi bjuder på fika, inspiration, tips och vägledning, fortsätter Lars.
Det här blir Jobs & Societys största insats i Gästriklnad någonsin!