"Allt För Sjön" är mässan som satsar på upplevelser. Där finns utställare som visar nya segel och motorbåtar, de senaste tillbehören, 2011 års marina mode och samtidigt kan man njuta av natur och vattenliv. Varje dag kunde besökarna även lyssna till en mängd intressanta föredrag.

Mässan är Nordens största i sitt slag och blandningen på båtar var mycket omfattande. Bland de rekordmånga båtnyheterna kan nämnas på motorbåtssidan Drivebåtarna, Nimbus 31 Nova S, Princess V52, Ruptech 32, Windy 40 Maestro och Paragon 31. Segelbåtar som First 30, Daytripper, Campus 7,4 och den lilla katamaranen Douruloff 6Cat.

En pampig syn som drog stor uppmärksamhet var en daycruiser i exklusiv mahogny från Johansson & Son Båtbyggeri AB. Modellen kallas DC 13 och är försedd med Volvo Pentas nya joystick-styrning.

En märklig skapelse av lite annorlunda slag fanns också att skåda – en båt som var en bastuflotte – formad till en gräsand och kallades Fin-Duck. Den var fullt körbar och till ett pris av ca 300 000 kr!

Det gjordes många affärer under båtmässan – optimismen är tillbaka. Branschen spår en tio-procentig ökning från förra året. Vinden har vänt och båtlivet ökar stadigt i Sverige – vi vill investera mer i vår fritid.

För Nordic Marine har det blivit tradition att sälja den största båten på mässan. 2010 såldes en Targa 44 och detta år var inget undantag. Man lyckades med samma sak i år igen.

Årets mässa blev ett lyft för hela branschen.