-Man måste vara medlem i en klubb för att kunna anmäla sig till Tjejvasan, så vi har båda gått med i Högbo GIF, säger Veronica. Det passar ju också bra eftersom vi kommer att ha aktiviteter och träning i det konstfrusna skidspåret där. –Anta utmaningen och häng med, uppmanar Carina, vi hinner komma i form om vi sätter igång nu på direkten. Tre mil är ganska långt förstås, men på en hel dag tar vi oss absolut i mål om vi är hyfsat tränade.

Landshövdingen stödjer utmaningen
Vår landshövding Barbro Holmberg avverkade ganska många skidmil i Högbo under förra säsongen och åkte även Vasaloppet i mars 2009. –Vi träffade Barbro för att fråga om hon ville delta i utmaningen tillsammans med oss, berättar Veronica. Hon tyckte det var ett bra initiativ, och funderade nästan på att delta i TjejVasan tillsammans med oss, men hon besinnade sig eftersom hon ska åka Öppet Spår en dryg vecka senare. Om hon har möjlighet kommer hon att vara med när vi har gemensamma träffar och träningar.

Träning och teknikinstruktioner
Team Sportia kommer att anordna fyra ”Ladies”-kvällar under vintern, där kommer vår grupp såklart att delta. Det första informationstillfället, där bra kläder och annan utrustning kommer visas, blir den 19 november kl 18.30 hos Team Sportia-butiken i Sandviken (anmälan direkt till Seppo Lindh 0730-43 48 70). Teknikträning blir det den 26 november samt den 3 och 10 december, med samling vid Skidshopen i Högbo. Begränsat antal deltagare vid samtliga tillfällen, så det är först till kvarn som gäller.

Christian Stjärnström, som själv tävlat i längdåkning, är en av teknikinstruktörerna och han erbjuder även coachning och personliga träningsprogram för de som önskar. Han kommer också att hjälpa oss med vallning, både i samband med träning och inför loppet i februari.

Så här ser Veronicas och Carinas ”Kom igång”-schema:
Måndag: Promenad 60 min
Tisdag: Valfri träning 30 min
Onsdag: Orbitrek/Crosstrainer 25 min
Torsdag: Stavgång minst 45 min
Fredag: Vila + god mat och vin
Lördag: Promenad 45 min + styrketräning m hantlar (bål och armar)
Söndag: Vila

Kontakta oss för mer info: info@assistanspartner.se eller 076-827 08 92