- Vi har, mycket tack vare en aktiv lokalavdelning, varit intresserade av att förlägga ett större arrangemang till Gävle och det blir inte större för oss än våra förbundsmöten, säger Christian Örjestål som är strategisk rådgivare och projektledare för Visions förbundsmöte 2014. Därför var det kul att få det professionella och ändå personliga bemötande som vi fick i Gävle. Det tillsammans med goda kommunikationer, väl anpassade lokaler och bland annat en mycket konkurrenskraftig prisbild gjorde det enkelt för oss att välja Gävle, menar Christian Örjestål.

Den aktiva lokalavdelningen leds av ordförande Erik Mäki som ser framemot att visa upp Gävle.

- Det är jättekul att få bjuda in fackliga kollegor från hela Sverige och internationella gäster till Gävle. Det är inte varje dag jag får en sådan här chans att visa upp min hemstad och vad vi har att erbjuda, säger Erik Mäki, ordförande Vision Gävle.

Vision är ett av Sveriges största fackförbund, ca 160 000 medlemmar som har tusentals olika yrken. Visions förbundsmöte, som hålls en gång vartannat år, är Visions högsta beslutande organ, som väljer ordförande och förbundsstyrelse. 26-28 september 2014 hålls förbundsmötet i Gävle och på Gävle Konserthus.