Napphållaren är en praktisk accessoar för de minsta. Hur många barnföräldrar har inte varit med om att den enda medhavda nappen åker i backen och blir full av grus, eller att favoritnappen i ett obevakat ögonblick blir kvar på en hylla i klädaffären. Lösningen på problemet har sedan några år tillbaka funnits lättillgängligt i butikerna. Alla nappmärken har kompletterat med nappband/ eller napphållare i färglada kombinationer för att inte tröstnappen ska försvinna.

När Designern Emma Ebermark själv fick barn grundade hon sitt varumärke Kläppi. Kläppi säljer kläder, pekböcker och accessoarer till barn i åldrarna 0-6år. Kläppi finns i den lilla byn Nilivaara i Lappland och varumärkets fokus ligger på ekologiska material och lappländsk design.

Emma saknade ett ekologiskt alternativ till de nappbanden som finns på marknaden och fick idén att göra ekologiska napphållare i bomull. Det var tillsammans med sin mor, som handarbetar, som Emma kom fram till idén att virka napphållare. Emmas mor står för virkningen och monteringen av napphållarna som virkas i ekologiskt supermjukt bomullsgarn. Banden monteras sedan på en klämma avsedd för napphållare och en livsmedelsgodkänd ring i silikon. Designen på napphållarna är enkel och varje band pryds av liten virkad blomma. Färgerna är dämpade och är gjorda för att vara så könsneutrala som möjligt. Det bästa av allt är trots allt att garnet är ekologiskt. För vilket barn sitter inte och smakar på napphållaren?!

Napphållaren går utmärkt att tvättas i maskin på 40 grader om man lägger den i en tvättpåse och de är tillverkade utifrån EU-standard som bland annat begränsar Napphållarens längd för att eliminera stryprisken.

De handgjorda godbitarna säljs på Kläppis egen webshop klappi.se samt hos några återförsäljare runt om i norra Sverige. På klappi.se hittar man också pekboken om Lappland, bodys med tryck från Lapplands natur och accessoarer. Allt med ekofokus såklart.

” Napphållarna är särskilt populära som presenter till den nyfödda eller som doppresenter. Vissa föräldrar beställer också flera färger för att kunna matcha kläderna” berättar Kläppis grundare Emma Ebermark.

http://www.klappi.se/napphallare