För att på ett effektivt sätt få en överblick på IT-utvecklingen såväl i ett nationellt som i ett internationellt perspektiv kommer Kunskapsnämndes ordförande och Skolchefen att i januari delta i IT- och utbildningsmässan BETT 2010 i London. Resan arrangeras av Datorn i Utbildningen och ger unika möjligheter att diskutera IT-strategiska frågor med beslutsfattare och politiker

Utbildningsmässan BETT är Europas största mässa kring IT och utbildning. Resan är riktat till förvaltningschefer och politiker från riksdag och kommuner. Under en av dagarna finns en av programpunkterna på ambassaden i London där några av de främsta brittiska aktörerna inom IT och ett antal svenska deltar. Utöver besök på BETT-mässan och skolbesök kommer möten och erfarenhetsutbyten att arrangeras med personer som varit drivande för IT utvecklingen i svenska skolor. 

– Vi måste nu på allvar möta elever och lärares behov av IT stöd, säger Kunskapsnämndens ordförande Ann-Catrin Brockman. För att IT ska bli en naturlig del i verksamheten och fullt ut kunna nyttja IT möjligheter måste vi i Sandvikens kommunala skolor de närmaste åren erbjuda elever och lärare väsentligt högre tillgång till datorer i våra skolor, fortsätter Brockman. Det handlar om i det närmaste en dator till alla elever och lärare i våra skolor. Att träffa andra politiker i detta sammanhang, erbjuder viktiga kunskaper för hur vi i Sandviken ska höja kvalitén i våra kommunala skolor, avslutar Brockman.

– En hög tillgång till datorer och IT-stöd är en viktig förutsättning för att organisera undervisning på nya sätt och ge fler metoder till individualiserat lärande i våra skolor. IT är en möjliggörare och därmed ett nödvändigt verktyg för utveckling av våra skolor i att nå en ökad måluppfyllelse säger Skolchef Göran Isberg. Genom ett väl utvecklat IT- stöd i form av tillgång till datorer och innehåll i digitala lärverktyg samt hög IT kompetens hos lärare kan vi öka kvalitén och attraktiviteten i våra kommunala skolor, avslutar Isberg.