– En sammanslagning innebär stora möjligheter för Sandviken Energi. Allt från energi-effektiviseringar till leveransavtal, d v s att leverera rätt mängd energi. Vidare finns idag en tydlig efterfrågan från våra kunder där de senaste årens ökade energikostnader i kombination med ökat miljöansvar betonats.
Redan i våras inleddes förhandlingarna och vi har släpat efter något i tidsplanen men idag blev det äntligen klart, säger Alfons Kubulenso, vd för Sandviken Energi AB.

Den 1 mars 2010 blir MEKKAB ett eget bolag i koncernen, ett förvärv av Sandviken Energi AB på 1,5 miljoner kronor.

MEKKAB:s verksamhetsområden sträcker sig från Stockholm i söder till Hudiksvall i norr och bland kunderna finns Sandvikenhus och Sandvikens kommun, Gavlegårdarna, Hoforshus, Gagnefs kommun samt en rad större bostadsrättsföreningar.

– Att MEKKAB har lång erfarenhet av energibesparande tjänster är unikt och motsvarigheten i landet finns inte, fortsätter Alfons Kubulenso.

– Efter att ha utfört utredningar om inomhusmiljö och energi i mitt företag MEKKAB under en period av 23 år, känns det oerhört meriterande och spännande för oss på MEKKAB att fortsätta vårt arbete tillsammans med personalen på Sandviken Energi berättar Mats Mattsson, vd MEKKAB.

– Vi kommer fortsätta vår strävan att uppnå ett optimalt inomhusklimat med låg energiförbrukning. Att hamna i ett företag som till stora delar producerar och distribuerar energi och samtidigt få uppdraget att hjälpa kunderna att spara energi, upplever jag inte som motsägelsefullt - tvärt om.
För att vara ett attraktivt och konkurrenskraftigt energibolag kräver dagens konsumenter support både vad gäller energihushållning och miljökunnande. Vi på MEKKAB lyfter in dessa kompetenser och behörigheter i Sandviken Energi, fortsätter Mats Mattson.
 
Sandviken Energi har marknadsfört sig som ett bolag med många möjligheter, jag är övertygad om att vi nu även blir ett av landets mest kompletta företag då det gäller energi och miljö, säger Mats Mattson.

Det blir intressant att följa om fler privata verksamheter kommer att inhandlas i Sandviken och vad det kommer att betyda för konkurrensen inom dessa affärsområden.